Cum. Mar 29th, 2024

Ev yapımı doğal saç uzatma toniği tarifi ile dökülen, ince ve uzamayan saçlar artık harika olacak. Ah, her gün saçlarım dökülüyor ve bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum. Birisi lütfen ince saçlarım için ne yapacağımı söylesin. “Saçım uzamıyor” gibi görünüyor. Çevrenizdeki her yerden yankılanan bu tür soruları duymuyor musunuz? Şehirlerdeki kirlilik seviyesi saçlarımıza gerçekten zarar verebilir. Ancak gerçek şu ki, saçla ilgili sorunlardan şikayetçi olan çoğu insan, ilk başta saçlarına bakmak için hiçbir şey yapmıyor!

Çoğu, saçlarını nasıl şımartacaklarına dair temel bilgilerden yoksundur. Bu yüzden bugün uzun, sağlıklı saçlar için sırrımı sizinle paylaşmaya karar verdim!

Yazı İçeriği

  • Hardal Yağı Saça Faydaları Nelerdir?
  • Bu Ev Yapımı Saç Toniği Hakkında Nereden Duydum?
  • Ev Yapımı Hızlı Saç Uzatma Toniği Nasıl Yapılır?
    • Saç Uzatma Tonik Malzemeleri
    • Saç Uzatma Toniği Nasıl Yapılır? 8 Adımda Tarifi
    • Saç Uzatma Toniği Nasıl Kullanılır?
  • Saçınıza Hacim Kazandırmak İçin Alternatif Maske Önerileri
    • Kepek önleyici hardal yağı saç maskesi
    • Saç Uzatmak İçin Hardal Yağı Ve Aloe Vera Maskesi

Hardal Yağı Saça Faydaları Nelerdir?

Çok fazla saç problemi yaşıyorsanız, güçlü ve parlak saçlarınızı geri almak için kullanabileceğiniz bazı ev ilaçlarını sizinle paylaşacağız. Hardal yağı, kırık uçlardan, saç dökülmesinden, kepekten kurtulmanıza ve saçınızı beslemenize yardımcı olabilecek bir bileşendir. Hardal, saçınızın daha hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olan ve daha kalın, daha güçlü ve daha parlak hale getiren omega-3 yağ asitleri bakımından yüksektir. Protein ve beta-karoten içerdiği için yeniden büyümeye yardımcı olur. Antibakteriyel ve antifungal özellikler, kepeği uzak tutan kafa derisindeki mantar enfeksiyonlarıyla mücadelede yardımcı olur.

Bu Ev Yapımı Saç Toniği Hakkında Nereden Duydum?

Yaklaşık 3 yıl önce, saçlarımı uzatmak için tutkum vardı ve saç büyümesi hakkında herhangi bir tavsiyeye kulak vermiştim. Bir arkadaşım bana bu hızlı saç uzatma tarifini verdi ve işe yaradığına dair bana güvence verdi. Bu sihirli iksiri (tabiri caizse) bir kuaförden almıştı. Ve saçlarım için sihir gibi uzattı ve saç dökülmeleri durdu!

[Oku: En İyi Saç Uzatma Tonikleri]

Ev Yapımı Hızlı Saç Uzatma Toniği Nasıl Yapılır?

saç uzatma toniği malzemeleri

Saç Uzatma Tonik Malzemeleri

  • Hardal yağı
  • Çemen otu tohumu

Saç Uzatma Toniği Nasıl Yapılır? 8 Adımda Tarifi

çemen tohumu saç uzatma
  1. Yaklaşık yarım litre hardal yağı alın.
  2. Hepsini ısıtılacak bir tavaya dökün.
  3. 2 avuç içi kadar çemen otu tohumu alın.
  4. Yağ içeren tavaya gösterilen miktarın yarısını damlatın.
  5. Ocağı ateşleyin ve yağ içeren tavayı kısık ateşe koyun. Yağı yüksek ateşte tutarak kaynatmayın. Tohumların yavaşça kararmasını bekleyin. Bu yaklaşık 10-15 dakika sürer.
  6. Şimdi ocağı kapatın ve tavayı 30 dakika kadar bir kenara koyun, yağın soğumasını bekleyin.
  7. Belirtilen sürenin sonunda yağı bir şişede veya tercih edilen herhangi bir saklama kabında süzün. Tohumları atın.
  8. Yağın rengindeki farkı net bir şekilde görebilirsiniz. Hardal yağı, tohumları ile ısıtıldıktan sonra çemen otu özü ile siyahımsı kahverengiye dönüştüğü yerde genellikle altın kahverengidir. Sadece bu değil, koku da değişiyor; Yağı koklayarak çemen otu özünü tanıyabilirsiniz. Ev yapımı doğal saç uzatma toniğiniz hazır.

Saç Uzatma Toniği Nasıl Kullanılır?

saç uzatma toniği

Saçınızı yıkamayı planlamadan bir gece önce saçınızı bu iksirle yağlayın. Eğer öle bir planınız yok ise, kafa yıkamadan en az 1 saat önce onunla masaj yapın, ancak diğer yöntem benim deneyimimde daha iyi sonuçlar verecektir. Yani her 3 günde bir izlenecek çok adımlı prosedür ve zor iş yok. İnan bana, bu toniğin sihir gibi çalıştığının yaşayan kanıtı benim!

Sadece saç büyümesini hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda saçları bir süre kullanımda kahverengiye çevirir. Kahverengi saçı seviyorsanız, amla saç yağı ile alternatif olarak kullanın. Bu tarifi birçok arkadaşıma aktardım ve çoğu harika sonuçlara tanık oldu.

Saçınıza Hacim Kazandırmak İçin Alternatif Maske Önerileri

saç uzatma hacim kazandırma

Hem uzunluğa hem de hacme sahip olmak istiyorsanız bu toniği zeytinyağı ile eşit veya az miktarda karıştırabilirsiniz. Kişisel olarak, bu tonik saçlarımın uzunluğunu ve zeytinyağı saçlarımın hacmini artırır; bu yüzden bu kombinasyonu da denemenizi öneririm.

Kepek önleyici hardal yağı saç maskesi

Bu kepek önleyici saç maskesini yapmak için 1 çorba kaşığı çemen otu tohumunu gece boyunca suda bekletin. Ertesi gün blenderde 1 yemek kaşığı hardal yağı, 2 yemek kaşığı taze limon suyu ve 1 yemek kaşığı çemen otu ekleyin. Pürüzsüz bir macun elde edene kadar iyice karıştırın. Bu macunu saç derinize uygulayın ve 30 dakika bekletin. Hafif bir bitkisel şampuanla durulayın ve saçınızı havluyla kurulayın. Daha iyi sonuçlar almak için bu saç maskesini haftada iki kez kullanın.

Saç Uzatmak İçin Hardal Yağı Ve Aloe Vera Maskesi

hardal yağı saç uzatma maskesi

Bu besleyici saç maskesini yapmak için, bir kapta 1 yemek kaşığı hardal yağını 2 yemek kaşığı aloe vera jeli ile karıştırın. Bu karışımı saç derinize iyice masaj yaparak uygulayın. 30 dakika sonra biraz bitkisel şampuanla yıkayın ve havayla kurutun veya saçınızı havluyla kurulayın. Bu ilacı haftada iki kez kullanın.

Not: Sabırlı olmanız ve bunu kalıcı olarak saç bakım rejiminizin bir parçası yapmanız gerekir çünkü Rapunzel’in soyundan gelmediğiniz sürece saçlar bir gecede uzamaz! Saç büyümesi için tonik yapmak bu kadar kolay, size hayallerinizdeki saçları verecektir.

Deneyin ve deneyiminizi bizimle paylaşmak için geri dönün!

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen