Cts. Nis 20th, 2024

Belki bir çok oyuncu “mobil mi” diyerek Genshin Impact’e burun kıvırmış olabilir ama kendisi ciddi anlamda 2020’nin en büyük oyunlarından biri ve oynayan herkes de oyunun ne kadar iyi olduğu konusunda hemfikir. Google Play ve Apple’ın yılın oyunu listelerinin zirvesinden inmeyen Genshin Impact, yayınlanmasının üzerinden henüz çok bir zaman geçmemesine rağmen mobilde ciddi bir gelir elde etmiş durumda.

Mobil harcamaları takip eden SensorTower verilerine göre Genshin Impact, 28 Eylül’deki çıkışından bugüne kadar daha şimdiden 393 milyon dolar gelir elde etmiş durumda. Bu da her gün kasaya giren 6 milyon dolar para demek. Yılın sonlarına doğru çıkmış olsa da, şu an bu yılın en çok gelir getiren ikinci mobil oyunu konumuna da yükselmiş Genshin Impact (ilk sırada 467 milyon ile Honor of Kings bulunuyor).

Bu gelirin 120 milyon doları Çin’den, 98 milyon doları ise Japonya’dan gelmiş. Yalnız bunun sadece oyunun mobil versiyonu için olduğunu ve PC ve PlayStation’dan gelen gelirlerin dahil olmadığını da ekleyeyim. Yani ortada çok daha büyük bir gelir söz konusu.

Genshin Impact oynaması ücretsiz bir oyun ve gelirini de mikroödemelerden elde ediyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen