Cum. Nis 19th, 2024

1882 yılında kurulan ve dünyanın en seçkin orkestraları arasında yer alan Berlin Filarmoni Orkestrası, bünyesine ilk kez bir Türk kemancıyı dahil etti. Keman sanatçısı Hande Küden, Berlin Filarmoni Orkestrası’na asil üye olarak kabul edildi.

“Hayalim gerçek oldu”

Filarmoni’ye katılmadan önce Alman Senfoni Orkestrası Berlin’de konser şef yardımcısı olarak birkaç yıl çalıştı. Küden, Filarmoni ile çalarak mükemmeliyetçiliği öğrendiğini söyleyerek, “Arka arkaya ne kadar konser verirsek verelim, her biri eşit derecede önemli ve aynı tutkuyla çalınmalı” ifadesini kullandı.

Bir yıldır çaldığı Filarmoni’nin birinci keman grubuna asil üye olarak katılan ilk Türk kemancı olan Küden, Orkestra’nın web sitesindeki açıklamasında, “Berlin Filarmoni müzisyenleriyle birlikte çalmayı 13 yaşındayken hayal ediyordum ve şimdi hayalim gerçek oldu. Harika meslektaşlarımla birlikte performans sergilemekten ve şahane bir keman grubunun parçası olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Fazıl Say’dan tebrik mesajı

Piyanist ve besteci Fazıl Say da Küden’in başarısını Twitter’da kutlayarak şunları söyledi: “Bravo sevgili Hande, olağanüstü bir başarı. Yürekten tebrik ederim. Keman sanatçısı Hande Küden, bir yıldır çaldığı Berlin Filarmoni Orkestrası 1. keman grubuna asil üye olarak kabul edildi. Berlin Filarmoni Orkestrası’na Türkiye’den kabul edilen ilk keman sanatçısı.”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen