Çar. Nis 24th, 2024

Avalanche Studios’un kurucularından ve önceki CFO’su Christopher Sundberg bir süre önce şirketiyle yollarını ayırmıştı. Kendine çizeceği yeni rotayı ilan etmesi için fazla beklemek gerekmedi, yeni bir oyun stüdyosu Liquid Swords ile yoluna devam edeceğini duyurdu.

Sundberg, kurduğu yeni stüdyonun “yeni nesil konsollar, yayın platformları ve PC için açık dünya aksiyon, patlamalar, paylaşılabilir deneyimler ve hafızalarda yer eden oyun anlarından oluşan oyunlar” geliştirmeye odaklanacağını söylüyor.

Açık dünya, patlamalar vs. denilince de tabii akıllara ister istemez Just Cause geliyor; sonuçta serinin yaratıcılarından birisi de kendisiydi. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde de buna benzer işler ortaya koyması şaşırtıcı olmaz.

Sundberg, “Hikaye anlarım biçimimizi yeniden şekillendirmek gibi bir niyetimiz yok. Sektörde bir değişiklik yaratma ve iz bırakma yönündeki hedefimiz, öncelikle herkesin anında erişim sağlayabildiği ve sürekli bir şekilde ödüllendirici olan oyunlar üzerine inşa edildi. Oyun geliştirmeye başladığım ilk günlerden itibaren oyunculara özgürlük sunmayı ve yaratıcılığı sevdim. Liquid Swords ile de önümüzdeki yıllar boyunca eğlenceli oyunlar sunacağımıza inanıyorum” diyerek genel yaklaşımını ortaya koyuyor.

Bu yeni stüdyo da yine Stockholm merkezli oldu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen