Per. Mar 28th, 2024

İstanbul Fatih, Molla Gürani Mahallesi, Guraba Caddesi üzerinde 30 Kasım 2020 tarihinde meydana gelen olayda polise başvuran Cezayir uyruklu Oussama Z.B(32) ile kız arkadaşı İbtıssem R.E.A.(31) polis olduklarını söyleyen kişilerin evlerine geldiklerini kendilerini darp ederek paralarını çaldıklarını söyledi. Mağdurlar şikayetlerinde “Polis olduklarını söylediler. İçeri girdiler. Bizi yere yatırıp üst araması yaptılar. Silah kabzasıyla döverek darp ettiler. Daha sonra evde bulunan 500 euro, 200 dolar ve 2 adet kol saatini aldılar. Ben kovalamaya çalıştım. Ancak havaya 6-7 el ateş açarak kaçtılar” dedi.

PERDE ÖLÇÜSÜ ALIRKEN KEŞİF YAPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Gasp Büro Amirliğinde olaydan sonra başlatılan çalışmada polis şüphelilerden birinin iki gün önce eve perde ölçüsü almak için geldiğini ve keşif yaptığını tespit etti. Kimliği tespit edilen bir perdeci de çalışan Volkan R.A. kısa sürede yakalandı. Volkan R.A.’nın verdiği bilgiler doğrultusunda operasyonlar sürdü.  

3 SAHTE POLİSTE GÖZALTINA ALINDI BİRİ CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI

Yapılan çalışmada olayı gerçekleştiren 3 şüphelinin kimliği de belirlendi. Önceki gün düzenlenen operasyonda şüpheliler Cengiz Ç.,  Zeynal B. ve İbrahim H. gözaltına alındı. Şüphelilerden Cengiz Ç.’nin cezaevi firarisi olarak arandığı ortaya çıktı.

ŞÜPHELİLER KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDE

Polis şüphelilerin olay öncesinde hazırlanma ve gasp yapacakları eve geliş görüntülerinin bulunduğu güvenlik kamera görüntülerine ulaştı. Şüphelilerin olaydan sonra mağdur tarafından kovalanırken havaya ateş açarak kaçışları da kamera görüntülerine yansıdı.

TUTUKLANDILAR

Gasp Büro Amirliğinde mağdurlar tarafından teşhis edilen şüpheliler polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.

 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen