Sal. Nis 23rd, 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vakalarında yüzde 100 artışı olduğunu söylediği Samsun’da koronavirüs tedbirlerinin ardından yüzde 20 azalma yaşandı. Samsun Valisi Zülkif Dağlı ise, tedbirlerin uygulanmaya devam edeceğini ifade ederek, “Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Mutlaka iyileşme az da olsa var ama bu hemen bir günde olan bir olay değil. Tamamen bize bağlı. Samsunlu vatandaşlarımıza bağlı, kurullara ne kadar riayet edersek bu zamanı daha da öne çekebiliriz. Aksi takdirde zaman daha da uzamış olur. Yoğun bakım ünitelerimizde günlük gelenlere ihtiyacı karşılayabiliyoruz. Biz o anda olmasa bile gün içerisinde yoğun bakıma yatırıyoruz” dedi.

Filyasyon ekiplerinden bahseden Dağlı, ”Özellikle evlerdeki toplanmaları, kalabalık ortamları kesinlikle oluşturmamamız gerekiyor. Kendi kendimize hara-kiri yapmak gibi bir şey artık bu olaylar” ifadesini kullandı ve şöyle devam etti:

“Karantinada olması gerekenleri evlerine gidip kontrol ediyoruz. Evlerinde yoksa tespitlerini yapıyoruz. Eğer yoklarsa kişiyi, Münevver Ayaşlı Öğrenci Yurdu’na yerleştiriyoruz. Şu anda yurdumuzda 50’nini üzerinde vatandaşımız var misafir ettiğimiz. Filyasyon ekiplerimiz geçenlerde bir kına gecesine rastladılar bildiğiniz gibi. Yoğun bir ortamda kına gecesi yapıldığını gördük fotoğraflarda vardı. Artık bunları yapmamamız lazım. Kendi kendimize hara-kiri yapmak gibi bir şey artık bu olaylar. Daha bilinçli, duyarlı ve hassas olmamız lazım. Özellikle evlerdeki toplanmaları kalabalık ortamları kesinlikle oluşturmamamız gerekiyor”

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen