Per. Mar 28th, 2024

Video içeriğini üst düzey yayıncı platformlarında hedef kitleye ulaştıran Ford Kuga, medya satın alma yatırımlarından en az 3.5 kat daha fazla CTR elde etmeyi başardı

Avrupa’nın en çok satan SUV modeli Ford Kuga’nın Türkiye dijital tanıtım kampanyası, önceki kampanyalara kıyasla çok daha verimli çalışmalara imza attı. Medya planlama ajansı Ingage, global medya platformu Teads ve Ford Türkiye pazarlama ekibinin ortaya çıkardığı kampanya sürecinde maliyetler düşürülürken, tıklama oranları artırıldı.

Ford Kuga’nın lansmanı olan aynı zamanda marka bilinirliğinin artırılmasının hedeflendiği kampanyada Teads’in inRead çözümü, kaliteli trafik ve yüksek CTR sağladı. Hazırlanan etkileşimli kreatif sayesinde kullanıcıların otomobili tercih edebilecekleri 4 ayrı rengi kendilerinin belirleyebilmesi ile etkileşim elde edildi. Medya satın alımlarına kıyasla ortalama 3.5 kat ila 7 kat daha fazla tıklama oranı elde edilirken, CTR oranı yüzde 1.93 olarak belirlendi. Türkiye’deki kampanya ortalama görünürlük oranı %65 olurken, Teads InRead çözümünde kampanya boyunca ortalama görünürlük %87 olarak gerçekleşti.

Kampanya süreci hakkında bilgi veren Ingage Group Account Director Erkan Şatır, “COVID nedeniyle bir süre ertelenen kampanyada ağırlıklı olarak bilinirlik hedefiyle yola çıktık. Küreselden gelen otomobilin lansman rengini kampanya döneminde kullanırken, ‘başkasının gözünden’ ismini verdiğimiz ayrı bir kreatif seri hazırlandı. Bu kreatifin Teads üzerinde tüketici tercihlerine göre kullanılabilmesiyle etkileşim rakamları beklentimizin çok üzerinde gerçekleşti. Yeni başlayan iş birliği kapsamında Teads inRead çözümü ile Ford Kuga kampanyasında elde ettiğimiz sonuçlar ilerleyen dönemdeki projeler için de harekete geçmemizi ve yakın iş birliğine olanak tanıdı” dedi.

A/B testleri ile en iyi performans göstergelerini takip ettiklerini belirten Teads Türkiye Satış Direktörü Taylan Yüce, “Elde ettiğimiz rakamlarla, performans beklentisi yüksek kampanyaların dahi ötesine geçerek, bilinirlik kampanyası içerisinde ortalamaların çok üzerinde yer almayı başardık. Teads InRead çözümü; kampanya kreatiflerini düzenleyerek kaliteli yayınlarda marka güvenliği, ölçeklenme ve etkileşimi garanti ederek görünürlüğünü artırıyor. Standart hedeflemelerin dışında içerik bazlı hedefleme yapılması, doğrudan otomobil ile ilgilendiğinden emin olunan kişilere ulaşılmasını sağlıyor. Böylece doğru zamanda doğru mecrada doğru içerikle tüketicilerin karşısına çıkmak verimliliği artırıyor” şekilde konuştu.

 Daha fazla erişim, daha fazla izleme

Teads inRead sayesinde, markaların iletişim amaçlarına (KPI) ve kullanıcıların içerik tüketme/okuma deneyimlerini rahatsız etmeden gösterimini sağlayabilecekleri, IAB standartlarında benzersiz bir ürün olarak tasarlandı.

Teads’in inRead ürünleri, mevcut iletişimlerin erişim alanlarını genişletiyor ve markalar, Premium bir yayıncı ortamında kullanıcı, marka ve yayıncı dostu bir reklam ekosistemi sunuyor. Ayrıca markaların etkileşimi yüksek kreatif ihtiyaçlarını da karşılayan Teads, 2020 yılında ortalama 3,5 gün içinde KPI’lara hizmet edecek kreatif üretimi gerçekleştirmeyi başardı.

MarketingLand raporlarına göre, outstream reklam çalışmalarındaki CTR oranları ortalama instream CTR oranlarına kıyasla 2.5 kat daha fazla. Teads’in kendi bulgularına göre ise

outstream videoların izlemeleri ortalama %25 daha uzun. Bununla birlikte yüzde 10 daha fazla bilinirliğe katkıda bulunuyor. Teads inRead, marka güvenliği, etkileşimi ve premium reklam deneyimini profesyonel olarak üretilen içeriklerin içerisinde yaşatıyor. Yaklaşık 1.5 milyar tüketicinin her ay ne okuduğunu anlamak için 100 milyondan fazla makaleyi tarıyor. Böylece Nielsen verilerine göre %30 daha fazla erişim fırsatı sunuyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen