Per. Mar 28th, 2024

Altın fiyatları, zayıf ABD tahvil getirilerinden bir miktar destek alarak Pazartesi günü yükseldi, ancak yatırımcıların bu hafta ABD enflasyon verilerini beklemesi nedeniyle yeniden canlanan dolar, altının yükselişini engelledi. Yazım sırasında spot altın 1.787 dolar civarından işlem görüyor. Yatırımcılar şimdi, Salı günü açıklanacak olan ve ABD Merkez Bankası’nın ekonomik desteğini geri çekmek için benimsediği zaman çizelgesi üzerinde etkili olabilecek ABD tüketici fiyat verilerini takip ediyor.

Saxo Bank analisti: Altın fiyatında baskı artıyor

Altında durumlar böyleyken, analistler de yorumlarını paylaşmaya devam ediyor. Saxo Bank analisti Ole Hansen, altın için fiyat baskısının artmaya devam ettiğini kaydetti. Ancak büyümenin, ABD’de faiz artırımı bir yana, güçlü bir tahvil alımını azaltmayı destekleyecek kadar güçlü olmadığını söylüyor. Yine de biraz ivme kazanılması durumunda genel görünümün olumlu olduğuna dikkat çekiyor.

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere ons fiyatı geçen hafta yaklaşık 1.830 dolardan geri çekilip kabaca 1.780-1.800 dolar aralığına geri çekildi.  IG Market analisti Kyle Rodda, altının orta vadede koronavirüsün süregelen etkisi, ekonomik büyüme, enflasyon beklentileri ve para politikası konusundaki kararsızlığı yansıtarak, altının orta vadede 1.760 ile 1.830 dolar arasında işlem görmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

OANDA analisti: Altının fiyat hareketi ciddi şekilde yetersiz

Dolar endeksi iki haftanın en yüksek seviyesini vurarak altının diğer para birimlerini elinde tutanlar için cazibesini baskıladı. OANDA Asya Pasifik kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, bir notta, “Altının fiyat hareketi ciddi şekilde yetersiz kalmaya devam ediyor, ABD doları düştüğünde toparlanamıyor ve yükseldiğinde aşağı hareket ediyor” dedi.

Altının, gergin uzun pozisyon açanların sinirlerini yatıştırmak için bu hafta 1.800 doların, tercihen 1.830 doların üzerinde kalması gerektiğini de sözlerine ekledi. Tüm gözler şimdi Salı günü açıklanacak olan ve çekirdek enflasyonun yüzde 4,2’ye hafif bir düşüş göstermesi muhtemel olarak görülen Ağustos ayı tüketici fiyat endeksinde. Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının bu yıl varlık alımlarını azaltmaya başlamasını ve benzer görüşteki politika yapıcıların arasına katılmasını istediğini söyledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen