Cum. Nis 19th, 2024

Bitcoin maksimalist Anthony Pompliano, NFT ekosistemin büyümesinin ve benimsenmesinin hafife aldığını söylüyor. Pompliano NFT’lerde yükselişte ve bunu birkaç nedenle açıklıyor…

Bitcoin gibi NFT’lerde eleştiriliyor

Kripto para piyasası, yıllar boyunca en saygın finans figürlerinden bazılarından çok sayıda eleştiriyle karşı karşıya kaldı. Bitcoin geçmişte ve hatta bugüne kadar, ironik bir şekilde en büyük destekçilerinden biri olan önde gelen CEO’lar ve kuruculardan çok fazla tepkiyle karşı karşıya kaldı. Diğer birçok altcoin de aynı kaderi paylaştı ve bazıları düşse de, büyük bir çoğunluk zamanla kitlesel olarak benimsendi. NFT’ler de kripto para piyasasındaki en yeni “çılgınlıklardan” biridir ve yukarıda bahsedilenler gibi çok eleştiri alıyorlar.

Anthony Pompliano: NFT sektörü “beklediğimden çok daha büyük”

NFT’lere destek vermiş olan Anthony Pompliano, dünyanın en büyük futbol ve eğlence yıldızlarından bazılarının dahil olduğu milyarlarca dolarlık endüstriye rağmen, uzun vadeli hakimiyetlerinde şüpheci olduğunu hatırlıyor. Ancak, çok yakın tarihli bir gönderide, Pompliano’nun önceki görüşlerinden geri adım attığını görüyoruz ve NFT projelerinin neden “beklediğinden çok daha büyük” olacağını açıklama başladı:

NFT token endüstrisi, yalnızca dijital sanatı değil, aynı zamanda koleksiyonları, üst düzey lüks malları ve çok daha fazlasını da tüketecek, pazarı genişleten bir teknolojidir.

Pompliano, yanılıyor olabilir mi?

Kriptokoin.com olarak görüşlerini paylaştığımız Adrian Klent’e göre Pompliano iddiasında haksız değil, çünkü NFT’ler kripto para sınıfına desteğini ilk ifade ettiğinden beri çok popüler hale geldi. 2021’de veriler, yılın ilk yarısında NFT endüstrisi satışlarının hacim olarak 2,5 milyar doları aştığını ortaya koyuyor. Ancak Ağustos ayında, tek bir NFT pazarı olan OpenSea, 3 milyar doların üzerinde bir satış hacmi kaydetti. Bu, birkaç faktör tarafından yönlendirildi. Böyle bir faktör, NFT’lerin yatırımcılar tarafından fiziksel lüks ürünler gibi statü sembolleri olarak görülmeye başlanmasıdır. Bazı kripto para savunucuları, dijital koleksiyon pazarının işlem, oyun ve rekreasyonu için NFT’leri fiziksel öğelere tercih etmeyle bile karşılaştırıyor.

Bu nedenle Pompliano, NFT teknolojisinin, daha yaygın hale geldikçe ve yeni kullanım durumları buldukça, mevcut başarı ve kabul düzeyini çok aşacağını umuyor. Zaten, Klent’e göre NFT’ler Pompliano’nun işaret ettiği bazı çok yenilikçi kullanımlara kavuşuyor. Artık temsil ettikleri varlıkların başına gelen gerçek dünya olaylarına bağlı olarak kendilerini güncelleyen etkileşimli NFT’ler var. Bu, Ethernity Chain tarafından geliştirilmiştir. Ortaya çıkan bir başka NFT türü, Alethea AI tarafından geliştirilen akıllı bir NFT’dir. Basit sorunları çözebilmek için AI teknolojisi tarafından desteklenmektedir.

Bu arada, Anthony Pompliano, NFT yatırımcılarına tavsiyeler verdi:

Açıkçası, tüm bunların nereye gittiğine dair tüm olasılıkları düşünmek çok zor. Eğer bir yatırımcıysanız ve bu yeni dünya hakkında yeni öğrenmeye başlıyorsanız, zaman ayırmanızı şiddetle tavsiye ederim. mümkün olan en kısa sürede hızlandırmak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen