Sal. Nis 23rd, 2024

İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı İshaklı köyünde nüfusun büyük bir çoğunluğu Trabzonlu olunca evlerden okula, kaldırım taşlarından işletmelere kadar her yer bordo maviye boyandı. Köy halkı ise sadece renkleriyle değil günlük yaşamları ve mimari özellikleriyle de Karadeniz kültürünü İshaklı köyünde yaşatmaya devam ediyor. 500 hane ve bin 400 kişilik nüfusuyla dikkatleri çeken köyde temel geçim kaynağı ise tarım ve hayvancılık. Dikkatleri üzerine çekmeyi başaran köye İstanbul’un farklı ilçelerinden gelen Trabzonlu vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.

‘BİZE HER YER TRABZON’

Köy sakinlerinden Olgun Balta, “Buraya geldiğimizde Trabzon’da yaşıyormuş hissine kapılıyoruz. Memleket hasretini bu şekilde gideriyoruz. Sadece köy halkı değil farklı ilçelerden misafirlerden burayı merak ederek geliyor ve beğendiklerini söyleyerek buradan ayrılıyorlar. Biz de bu durumla gurur duyuyoruz. Bize her yer Trabzon” dedi.

Vatandaşların köye ilgi duymasından memnun olduklarını belirten mahalle muhtarı Ali Çinel, “Bende aslında her zaman bir Trabzon özlemi vardı. Köy muhtarlığını kazandığımda köy girişini bordo mavi yaptım. Köy sakinlerinden güzel tepkiler geldi. Yakında Trabzon Caddesi’ni tamamıyla bordo maviye çevireceğiz” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen