Cum. Nis 19th, 2024

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Aralık 2020’de yasa dışı ticaret gerekçesiyle Ripple Labs’e dava açtı, ancak Ripple’ın hukuk ekibi, SEC’yi aylarca süren ihtilaf ve kripto paralara yönelik kurallarla ilgili kafa karıştırıcı maddeler ile zorladı. Ripple’ın XRP tokenına yatırım yapanlar ise, 2020’nin sonundan bu yana, Ripple davası için yaşanan en son gelişmeleri sıkı bir şekilde takip ediyor. Peki, sırada hangi gelişmeler var?

Avukat, Ripple davası için kritik tarihleri açıkladı

SEC ve Ripple arasındaki yasal savaş, tüm hızıyla devam ediyor. Aylardır sayısız iddia ve açıklamayla gündemi meşgul eden davada, sürekli yeni gelişmeler yaşanıyor. Davayı yakından takip eden yatırımcılar ise, süreçteki önemli tarihleri merak ediyor. Eylül ayının başında, savunma avukatı ve eski federal savcı olan James K. Filan, davaya yönelik önemli tarihleri paylaştı.

Avukatın paylaştığı infografiğe göre yarın, 14 Eylül, dava için önemli bir tarih. 14 Eylül’de SEC’nin halka açık, “sınırlı bir şekilde yeniden düzenlenmiş veya orta düzeyde yeniden düzenlenmiş” mektup özeti paylaşılacak. SEC’nin elinde tuttuğu iddia edilen ayrıcalıklı belgelerle ilgili olarak, düzenlenmemiş belgeler yarın fiziksel ve dijital olarak Sulh Hâkimi Sarah Netburn’e teslim edilecek.

Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’ın ifadeleri için son tarihler

Ripple’ın mevcut CEO’su Brad Garlinghouse’un ifadesi 14 Eylül’de, Chris Larsen’ınki ise 20 Eylül 2021’de alınacak.  28 Eylül’de ise Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun mahkemeye 14 Eylül’de sunduğu belgelere yönelik yanıtlarını verecek. Ripple sanıkları, SEC’nin gizli tuttuğu iddia edilen belgelere ilişkin bir özet sunacak.

12 Kasım 2021’de ise dava için keşif süreci sona erecek. Kriptokoin.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere, bu tarih uzatılmış bir tarih. Hatta davanın her iki tarafı da başından beri zorunlu belgelerin bulunması konusunda isteksiz davranmasına rağmen Ripple ve SEC, ilk defa uzatma talebi üzerine bir araya geldi. Bu gelişmelerin XRP’yi nasıl etkileyeceğini ise zaman gösterecek.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen