Per. Nis 18th, 2024

ABD’nin 1 numaralı perakende satıcılarından Walmart, Litecoin ile büyük bir ortaklık yapacağını duyurdu. E-Ticaret devi, dünya çapındaki milyonlarca müşterisine altcoin LTC ile sorunsuz bir şekilde ödeme yapma fırsatı vermeyi amaçlıyor. İşte ayrıntılar…

Walmart CEO’su Doug McMillon, altcoin LTC için tarihi açıkladı

Walmart CEO’su Doug McMillon, 1 Ekim’de tüm e-Ticaret mağazalarında bir “Litecoin Seçeneği ile Öde” seçeneği sunulacağını söyledi. McMillon, Litecoin ve entegrasyon için şu açıklamalarda bulundu:

Kripto para birimi kullanımındaki ivme ve heyecan yadsınamaz ve müşterilerimiz için çevrim içi alışverişi kolaylaştırmaya hazırız. Lider bir e-ticaret mağazası olarak, çevrim içi alışveriş deneyimine yenilikler getirmeye kararlıyız. Litecoin’i entegre ederek, alışveriş yapanların neredeyse anında işlem onayı ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar sıfıra yakın ücretlerle çok sorunsuz bir ödeme deneyimi yaşamalarını sağlayabiliyoruz. Litecoin Vakfı ile birlikte çalışmaktan ve işimizi daha fazla yenilemekten dolayı çok heyecanlıyız.

Walmart, tedarik iyileştirmeleri için dijital defteri (digital ledger) denemeye 2016 yılında başlayarak, uzun zamandır Blockchain teknolojilerini en erken benimseyenlerden biri olmuştur. Şimdi, bu ortaklıkla Walmart, alışveriş yapanlara kripto para biriminin özelliklerinden yararlanmak için Litecoin kullanmalarını teklif edecek. Litecoin’in kurucusu ve Litecoin Vakfı’nın CEO’su Charlie Lee, ortaklık için düşüncelerini paylaştı:

LTC’nin süper düşük ücretleri ve hızlı işlem süreleri, Walmart gibi önde gelen bir e-ticaret mağazası için mükemmel. Kripto para birimimizin artık Walmart tarafından desteklenmesinden ve daha fazlasının açılmasından heyecan ve heyecan duyuyoruz. Gelecekte herhangi bir trader’in Litecoin’i kabul etmesi için yeni fırsatlar doğuyor.

Walmart, neden Litecoin (LTC)’i seçti?

Neden Litecoin? 2011 yılında piyasaya sürülen Litecoin, kripto ekosistemindeki en eski altcoin projelerinden biridir. Litecoin (LTC), Bitcoin’e (BTC) benzer, ikincisi ile aynı kodu kullanır ve birçok benzerliği paylaşır. Ancak Litecoin, Bitcoin’den daha ucuz ve daha hızlıdır. Litecoin ayrıca sınır ötesi işlemleri kolaylaştıran ve dijital ödeme sistemlerini geliştiren P2P bir kripto para birimidir. Bitcoin gibi Litecoin’in de merkezi bir yetkisi yoktur. Ayrıca, daha ucuz işlemler için kullanılmak ve günlük kullanım için daha verimli olmak üzere tasarlanmıştır. Litecoin madenciliği için Bitcoin’den daha gelişmiş teknoloji gerektirse de, bloklar aslında dört kata kadar daha hızlı üretilir. Litecoin ayrıca finansal işlemleri çok daha hızlı işler.

Duyuru, altcoin LTC fiyatını nasıl etkiledi?

Haber sonrası LTC fiyatı saatler büyük bir talebe maruz kaldı. Gün içi kazancını %30’a yaklaştırdı ve şu anda aşırı dalgalı fiyatıyla 226 dolardan işlem görüyor. 7 Eylül çöküşü sonrası LTC’nin grafiği bu eşsiz tabloyu oluşturdu:

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen