Per. Mar 28th, 2024

90. kez kapılarını ziyaretçilerine açan İzmir Enternasyonal Fuarı geçmişi gelecekle birleştirmeye devam ediyor.

Mikrop Hikmet ile Zamana Yolculukta; Göksenin Çakmak, Mikrop Hikmet ve Melis Fırat, Zeki Müren’in şiir ve şarkılarıyla izleyenleri geçmişe doğru nostaljik bir yolculuğa çıkardı.

Programda Zeki Müren’in yakın dostu Göksenin Çakmak, yine Zeki Müren’le arkadaşlık etmiş Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık ve İzmirli sanatçı Melis Fırat Zeki Müren’in şarkılarıyla izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Huysuz ve tatlı kadın

Göksenin Çakmak, Müren’in en güzel şarkılarından biri olan ‘Huysuz ve Tatlı Kadın’ adlı şarkısını söyleyerek izleyenleri selamladı.

“Zeki Müren İzmir Fuarı’na çok şey katmıştır”

Zeki Müren’in İzmir Fuarı’na çok şey kattığını belirten Göksenin Çakmak, “Burada gazinolarda şarkılar söylemiş, insanlar da buraları doldurmuştur. O dönemlerde insanlar gazinolarda, pavyonlarda Zeki Müren’i dinlemeye gelirlerdi. Fuarın nostaljik bölümünde Zeki Müren olması gerekir diye düşündük. İZFAŞ’ın da katkısıyla bugün burada tam bir nostalji yaşadık, eski fuarı yaşadık” diye konuştu.

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık da Zeki Müren’le tanışma hikâyesini anlatarak izleyenleri geçmişe doğru nostaljik bir yolcuğa çıkardı.

Öte yandan İzmirli sanatçı Melis Fırat, Müren’in en sevilen şarkılarını seslendirerek programı takip edenleri bir kez daha geçmişe götürdü.

‘Mikrop Hikmet ile Zamana Yolculuk’ 10-11 ve 12 Eylül günleri 18:30-20:00 saatleri arasında İsmet İnönü Sanat Merkezi önü çim alanda izleyenleri geçmişe doğru nostaljik yolculuklara götürmeye devam edecek.

90. İEF Tarihi Sergisi’ne yoğun ilgi

90. İEF Tarihi Sergisi Kültürpark’a gelen ziyaretçilerin akınına uğradı.

Sergi; 90. yaşını kutlayan fuarın nasıl ve ne şekilde var olduğunu, hangi aşamalardan geçtiğini göstererek ziyaretçilerine o günleri hatırlatabilmeyi amaçlıyor.

Tarihi sergiyi ziyaret edenler karşılarında geçmiş yıllarda İzmir Enternasyonal Fuarı’nda çekilmiş fotoğrafları,1930’ların başından kalan, APİKAM tarafından korunan eski Kültürpark haritasını, fuarı anlatan kitapları, objeleri, fotoğraf albümlerini ve broşürlerini, İZFAŞ tarafından korunan fuar afişlerini, İEF’nin kapak olduğu dergi örneklerini, Behçet Uz’un fuarda seslenişi gibi eserleri görme imkânı buluyor.

90. İEF Tarihi Sergisi fuar boyunca 16:00-23:00 saatleri arasında Lozan Kapısı Heykel Önü’ nde ziyaretçilerine açık olacak.

Büyük Zafer’in 100. Yılına Doğru İstiklal’ Sergisi de fuarda

İş Bankası ‘Büyük Zafer’in 100.Yılına Doğru İstiklal’ Sergisi Kültürpark Atlas Pavyonu’nda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Sergi; Milli Mücadele Dönemi kahramanlarımızın yaşadıkları zorlukları ve fedakârlıkları, yeni bir devletin ne şartlar altında doğduğunu ziyaretçilerini tarihsel bir yolculuğa çıkararak döneme tanıklık etmelerine olanak tanıyor.

İzmir’e özel eklemeler

Sergi İzmir’de açılmadan önce, kentin Milli Mücadele Dönemi yıllarındaki önemi ve İzmir’in kurtuluşuyla alakalı eklemelerle İzmirli ziyaretçileri için daha geniş hale getirildi.

‘Büyük Zafer’in 100.Yılına Doğru İstiklal’ Sergisi fuar boyunca 16:00-23:00 saatleri arasında Kültürpark Atlas Pavyonu’nda ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

90. İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaretçilerine çeşitli etkinliklerle tarihi dönemleri ve şahsiyetleri yakından tanımaları için olanak sağlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen