Per. Mar 28th, 2024

Altın, günün başlangıcında 1.790 dolar seviyelerinden işlem gördü. Bu sırada Incrementum AG yöneticisi, Soar Financial Group’un CEO’su ve Economies ekibi, altın tahminlerinde bulundu. Incrementum AG, altının birkaç ay içinde tüm zamanların en yüksek seviyelerini görebileceğini söylerken Economies ekibi, altının bugün için düşüş yaşayacağını düşündüğünü belirtti. İşte Kriptokoin.com olarak derlediğimiz yorumlar…

Incrementum AG yönetici ortağı: Altın fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesini göreceği tarihlere uzak değiliz

Incrementum AG’nin yönetici ortağı Ronald-Peter Stoeferle’ye göre, küresel finans piyasaları “parasal bir devrilme noktasına” ulaştı. Bu devrilme noktasından sonra enflasyon yükselmeye devam edecek, reel faiz oranları negatif veya yüzde sıfıra yakın bölgede kalacak ve para politikası piyasalar için maliye politikasından daha az etkili hale gelecek; bu bir mali egemenlik dönemi olacak.

Stoeferle, “Altına yönelik algı zaten o kadar olumsuz ki, fiyatın önümüzdeki birkaç ay içinde tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkabileceği noktada. Bu yüzden rekora o kadar da uzakta değiliz” dedi. Stoeferle, altın endüstrisindeki şiddetli karamsarlığın, karşıt bir bakış açısıyla iyiye işaret olduğunu söyledi. Bitcoin’de ise, fiyat biçmenin bir sonraki aşamasının henüz başlamadığını kaydetti.

Economies ekibi: Bugün için “ayı trendindeyiz”

Soar Financial Group’un CEO’su Kai Hoffmann, S&P 500 sürekli ralli yaparken ve diğer baz metaller orta vadeli görünümde muhtemelen daha iyi performans gösterecekken neden altın satın alınması gerektiğini konuştu. Hoffmann, girdi maliyetleri yükselirken altın fiyatının durgun kalması nedeniyle madencilerin marjlarının “sıkıldığını” belirtti. Ancak, finansman seçeneklerinin hala devam ettiğini söyledi.

Bu sırada Economies ekibi 13 Eylül için altın analizini paylaştı ve altın fiyatının geçtiğimiz Cuma günü 1797.00 seviyesinin altında kapandığını bunun da fiyatı önümüzdeki seanslarda negatif baskı altına soktuğunu söylüyor. İlk durak olarak altının 1.770 doları ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu nedenle, 1.797 dolar seviyesinin kırılması ve üzerinde tutulmasının fiyatın tekrar toparlanmaya ve esas olarak 1.825’e yönelmesine yol açacağı dikkate alındığında, gün içi bazında düşüş eğilimi bekleniyor. Ekibe göre Bugün için beklenen işlem aralığı 1770.00 destek ile 1805.00 direnç arasında. Ekibe göre gün için beklenen trend ise ayı trendi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen