Per. Nis 25th, 2024

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Bitcoin (BTC), yeni haftaya 45.000 doların altında başladı ve 44.365 dolardan işlem görüyor. BTC, son zamanlarda gösterdiği toparlanma çabalarının çoğunu, şimdilik silmiş gibi görünüyor. BTC/USD paritesinin bir haftalık durumu ise yüzde 14.2’lik bir kayıp şeklinde. Peki, bu hafta BTC fiyatında neler olacak, fiyatı hangi gelişmeler etkileyecek?

Borsaların toparlanacağı beklentisi Bitcoin fiyatını olumlu etkileyebilir

Kriptoların yanı sıra hisselerde de kırmızı bir hafta geride kalırken beklentiler, hisse senetlerinin toparlanacağı yönünde. Yatırım yöneticisi Capriole CEO’su Charles Edwards, “Hisse senetlerinin bu hafta sıçramasını ve Bitcoin için biraz rahatlama sağlamasını bekliyoruz,” ifadelerini kullanıyor. Güçlü hisse senetlerinin ABD dolarının gücünü kontrol altında tutabileceği, bunun da BTC’ye nefes almak için daha fazla alan sunacağı düşünülüyor.

Fiyat, bullish metriklerin altına düştü: Analistler ne diyor?

Spot traderlar bahislerini daha aşağı yönde riske atarken, zincir üstü metrikler, benimsenme ve fiyat arasında büyük bir eşitsizlik oldu. Moskovski Capital CEO’su Lex Moskovski, “Stablecoin likiditesi artıyor, borsalardaki Bitcoin 3 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Makro gelişmeler durumu bozmazsa, bir sonraki yükseliş programlı” dedi.

Moskovski daha sonra makro piyasaların gerçekten de haftaya yeşil ile başladığını ve kısa vadeli teminat olarak kullanılmayan stablecoin’lerin açık bir yükseliş argümanı oluşturduğunu da sözlerine ekledi. Bu sırada Lark Davis BTC’nin dördüncü çeyrekte hala 100.000 dolara ulaşabileceğini söyledi. Bununla birlikte, kıdemli trader Peter Brandt alarm veriyor. Brandt, düşüş eğilimi gösteren bir grafik paylaştı.

Filbfilb: Bitcoin, 2017 ile dans ediyor

Son fiyat hareketlerine rağmen, yine de her şeyin kötü olmadığı, Decentrader’dan Filbfilb tarafından dile getiriyor. Decentrader analisti Filbfilb hafta sonu yaptığı yorumlarda “Şu anda 2017 ile dans ediyoruz” dedi. 2020’de yaşanan halving sonrası BTC/USD’nin hala yolunda olduğunu gösteren Decentrader verilerine işaret etti. Decentrader analisti Filbfilb hafta sonu yaptığı yorumlarda “Şu anda 2017 ile dans ediyoruz” dedi.

Aylık likit olmayan arzda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldı

İstatistikçi Willy Woo’ya göre, her Bitcoin yatırımcısı sınıfı, son fiyat hareketleri nedeniyle ya pozisyonlarını artırdı ya da tarafsız kaldı. “Son zamanlarda balinalar eklendi. Madenciler stoklamaya devam ediyor. 10-1000 BTC sahipleri çoğunlukla aynı kaldı,” diye açıkladı. “Halka açık tutulan rezervler azalıyor (esas olarak şirketler elindekilere eklerken borsalar ve ETF’ler düşüyor),” ifadelerini kullandı.

Kripto piyasası yeniden korku içerisinde

Bitcoin fiyatındaki düşüş, kripto korku ve açgözlülük endeksini aşırı açgözlülükten korkuya indirdi. Yazının yazıldığı sırada Fear & Greed 44/100 seviyesinde. Yani, hala “korku” bölgesinde. Bu sırada BTC/USD 45.000 doların altında işlem görüyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen