Cum. Nis 19th, 2024

parksohbet.com olarak bildirdiğimiz üzere Solana, yükseliş serisini genişlettikten sonra bu haftanın başlarında Ripple (XRP)’yi geçmeyi başardı. Son piyasa düzeltmesinden etkilenmeyen kripto para birimi, 9 Eylül’de tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 213 dolara ulaştı. Yazının yazıldığı sıralarda Solana (SOL) CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte yaklaşık %7 düşerek 177 dolara geriledi. Bununla birlikte haftalık bazda yaklaşık %28 kazanç sağlamış durumda.

Kripto para Solana’ya kurumsal müşterilerin ilgisi neden kaynaklanıyor?

FTX CEO’su ve kripto para milyarderi Sam Bankman Fried’e göre, en iyi “Ethereum katillerinden” biri olan Solana (SOL), kurumsal bir ilgi dalgası yaşıyor. FTX CEO’su şu tespiti yapıyor:

Kurumsal olarak çok daha fazla ilgi var.

Öte yandan, Sam Bankman Freed, Solana’nın elinde bazı kozlar olmakla birlikte, Proof of Stake (PoS) ağının sektördeki en zorlayıcı yol haritalarından birine sahip olduğunu iddia ediyor. Solana ilk olarak Ağustos ortasında CoinMarketCap’in ilk 10’una girdi. Non Fungible Token (NFT) koleksiyonu olan Degenerate Ape Academy’nin başarılı lansmanı, esas olarak fiyat artışından kaynaklandı.

Kripto para analisti Alex Dovbnya, ölçeklendirme çözümleri nedeniyle, Ethereum ağındaki en iyi uygulamaların, ortalama bir Joe için çok hantal ve pahalı olduğunu söylüyor ve Solana’nın (SOL), saniyede inanılmaz bir şekilde 50.000 işlem kapasitesi ve rakip Blockchain’leri sudan çıkaran çok düşük ücretler sunduğunu belirtiyor. Analiste göre, eleştirmenler Solana’nın Ethereum’dan daha merkezi olduğunu iddia etse de, mevcut akıllı sözleşme liderine meydan okumasının muhtemel olduğu anlatısı, şüphesiz kripto paranın fiyatını artırıyor.

“Solana (SOL) düzeltmelere karşı bağışık değil”

Bu yılın başlarında Solana (SOL), yalnızca kripto meraklıları arasında biliniyordu. Kriptokoin.com haberlerinden takip ettiğiniz üzere, artık durum böyle değil. Lollapalooza müzik festivalinin sponsorlarından biri olmaktan, Mike Tyson ve Jason Derulo’nun beğenilerinden rastgele Twitter sözleri almaya kadar, SOL’un artık bilinmeyen bir kripto para olmadığını söylemek yanlış olmaz.

Bununla birlikte analist Alex Dovbnya, kripto paranın bazı zayıflıklarına dikkat çekiyor:

Yüksekten uçan kripto para birimi düzeltmelere karşı bağışık değildir. SOL şu anda büyük spot borsalarda son 24 saatte %7 düştü. Ancak piyasanın heyecanının azalıp azalmadığını söylemek için henüz çok erken.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen