Per. Mar 28th, 2024

Kripto piyasası düzeltmesi Bitcoin ve Ethereum için iyi mi kötü mü?  Kriptokoin.com olarak Santiment’in fiyat düşüşü analizine yer veriyoruz. Kripto piyasası araştırma platformu Santiment, bu haftaki kripto para piyasası çöküşünün Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) üzerindeki etkisinin her iki yönde de gidebileceğini söylüyor.

Bitcoin ve Ether analizi

Blockchain analitik firması, hem yükseliş hem de düşüş işaretleri fark ettiğini söylüyor. Firmanın raporu şöyle:

Bazı TA analistlerinin güçlü destek olarak 38 bin doları belirlediğini gördüm. Flip tarafında, düşüşten sonraki saatlerde bir de ‘satın al’ tweetleri gördüm. Büyük şirketlerin on-chain ve sosyal faaliyetlerine bakıldığında, şu an için hem iyi haber, hem de kötü haber türünde bir durum var gibi görünüyor.

Santiment, Ethereum’un bireysel adreslerden bilinen değişim cüzdanlarına geçtiğini ve bunun potansiyel satış baskısına işaret ettiğini söylüyor. Firma, Bitcoin ağının kâr/zararın (NPL) iki ayın en düşük seviyesine düştüğünü ve BTC sahiplerinin zararına satış yapıyor olabileceğini söylüyor.

Ağ verileriyle başlayarak, dünkü düşüş, boğalar için olumlu bir işaret olabilecek bazı zayıf el titremesi işaretleri bıraktı. Mayıs-Haziran düzeltmesi sırasında BTC için birkaç yerel dip çevresinde benzer kapitülasyon düşüşleri gördük.

Panik satışlar anlaşılabilir

Ortalama Ethereum ücreti, şimdiye kadarki en yüksek ikinci noktasına ulaştı. Santiment, bunun gibi ücret artışlarının potansiyel bir dip gösterge olduğunu söylüyor, çünkü bunlar panik satışlar ve kapitülasyondan kaynaklanabilir, ancak NFT spekülasyonları da artan ETH ücretlerine katkıda bulunabilir.

Santiment’e göre, “satın alma” ve “dip” ile ilgili sosyal sözler, bireysel yatırımcılar arasında daha fazla yükseliş eğilimi ile ilişkili olan düzeltmenin ortasında yükseldi. Firma, Bitcoin’e yönelik ortalama sosyal duyarlılıkta bir artış gördüğünü ve bunun en iyi kripto fiyatını nasıl etkileyebileceğini açıklıyor. Şöyle diyor firma:

 Genel olarak, bireysel yatırım tarafında kısa vadede bir sorun olabileceğini kanıtlayabilecek bir miktar damping sonrası heyecan var gibi görünüyor. ‘Dipten satın al’ çağrılarındaki önceki ani artışlara bakın ve bunların genellikle erken geldiklerini (sırasıyla Nisan ve Mayıs aylarında olduğu gibi) ve kalabalığın nihayet sona ermesinden önce başka bir ayağın eşlik etme eğiliminde olduğunu fark edeceksiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen