Per. Mar 28th, 2024

DApp’ler üzerine yoğunlaşan altcoin projesi Harmony (ONE), 300 milyon dolarlık bir ekosistem geliştirme fonu başlatma planlarını açıkladıktan sonra %100’den fazla değer kazandı. Analist Jordan Finneseth, benzer teşviklerin Avalanche ve Fantom’da başarıyla tamamlandığını söylüyor. Detaylarla devam ediyoruz…

Harmony (ONE) nedir?

Protokol ve topluluk girişimleri, geliştiricileri ve yatırımcıları 2. katman ekosistemine cross-chain geçiş yapmaya ikna etmeyi amaçlayan bir dizi proje milyonlarca dolarlık fon başlattıktan sonra kripto para piyasasında son trend haline geldi. Bu trendden yararlanmak için en son proje, 2 saniyelik bir işlem sonuçlandırabilen ve Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), Binance Smart Chain (BSC) dahil olmak üzere bir avuç birinci katman protokolüne cross-chain köprüler sunan bir Blockchain protokolü olan Harmony (ONE) oldu.

Altcoin Harmony (ONE), geliştiricileri kendine çekiyor

TradingView’den elde edilen veriler, 31 Ağustos’ta 0,095 dolara düştüğünden bu yana, ONE fiyatının 24 saatlik işlem hacmi 717 milyon dolara yükselirken 9 Eylül’de %120 artarak 0,21 dolarla günlük en yüksek seviyeye ulaştığını gösteriyor. ONE fiyatındaki artış, projenin 10.000 geliştiriciyi ve proje kurucusunu protokol üzerine inşa etmeleri için çekmeyi amaçlayan 300 milyon dolarlık yeni bir ekosistem fonu açıklamasından sonra geldi.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız geliştirme fonunun yanı sıra, ONE fiyatı son birkaç ayda kurulan yeni ortaklıklardan ve cross-chain entegrasyonlardan da yararlandı. En son gelişme, 8 Eylül’de Anyswap ile Harmony’ye bir Bitcoin köprüsü getirecek bir ortaklığın duyurulmasıyla geldi.

Teşvikler fiyatı ateşliyor

Geçen ay protokoller tarafından başlatılan topluluk geliştirme fonları, likidite çekmek için kullanılan yeni taktiktir. Avalanche, 180 milyon dolarlık “Avalanche Rush” DeFi teşvik programını duyurduğunda bunu ilk  yapanlardan biriydi ve ardından AVAX fiyatında %200’lük bir ralli izledi. Diğer bir örnek de, 370 FTM teşvik programının açıklanmasının ardından fiyatlarının %300 arttığını gören Fantom’dur. Yakın zamanda benzer girişimleri başlatan diğer protokoller arasında, “Project Dawn” lansmanı Terra ekosistemini geliştirmeye yardımcı olmak için 150 milyon dolar tahsis eden Terra ve Algorand’daki DeFi ekosisteminin büyümesini en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan 300 milyon dolarlık Viridis DeFi fonu başlatan Algorand yer alıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen