Per. Nis 25th, 2024

Omega Advisors başkanı ve CEO’su Lee Cooperman, insanların Bitcoin konusunda dikkatli olması gerektiğini söylüyor ve altını daha iyi bir değer deposu olarak tavsiye ediyor. Kendi kabulüne göre, yaşlı kurt, Aralık 2017’nin başından bu yana %300’den fazla artmasına rağmen Bitcoin’i ( BTC ) hala anlamıyor. Haberin detayları için Kriptokoin.com okumaya devam edin.

Milyarder Lee Cooperman’a göre Bitcoin pek bir anlam ifade etmiyor

Perşembe günü CNBC’ye konuşan milyarder yatırımcı Lee Cooperman, yaşıtlarının Bitcoin’i anlamakta zorlandıklarını ima ederek şunları söyledi:

Bitcoin konusunda çok dikkatli olurdum. Bunun pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum ve dünya hakkında endişeliyseniz, altın (benim için) değer depolamak için daha iyi bir yer olur.

Lee Cooperman’ın Perşembe günkü açıklamaları, Bitcoin hakkında önceki yorumlaryla uyumlu. Aralık 2017’de BTC’nin yükseliş trendine olduğu sırada Lee Cooperman, BTC hakkındaki kafa karışıklığını dile getirmişti. 2021’in başlarında, Cooperman Bloomberg ile yaptığı bir röportajda şunları söylemişti:

NFT’ler, Bitcoin, bunun gibi şeyler için çok yaşlıyım. Bu şeyleri anlamıyorum. Bu benim için çılgınca. Bu hiç mantıklı değil. Ben bir et ve patates adamı, bir hisse senedi adamıyım.

Altın gerçekten Bitcoin’den daha iyi bir değer saklama varlığı mı?

Omega Advisors başkanı, görünüşe göre, Bitcoin’in küresel bir para birimi haline gelip gelemeyeceği konusunda şüphe uyandırıyor ve ABD dolarına bir alternatif sunmanın ABD’nin çıkarına olmadığını belirtiyor. 7 Eylül’de El Salvador, resmi olarak Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. Bazı piyasa yorumcuları, hareketin önemli ekonomik faydalar sağlaması durumunda, diğer Orta Amerika ülkelerinin El Salvador’u takip edilebileceğini söylüyor.

Kripto analisti Osato Avan Nomayo’ya göre, Lee Cooperman’ın altının Bitcoin’e göre daha iyi bir değer deposu olduğu argümanı, son on yılda kendi performansları karşısında uçup gidiyor. Bitcoin son on yılda %300.000’den fazla getiri sağlarken, altının 10 yıllık getirileri son zamanlarda negatife döndü. Yazının yazıldığı an itibariyle, altının 10 yıllık fiyat performansı negatif %3 seviyesinde bulunuyor.

BTC için çok mu yaşlı?

Bitcoin’in geçtiğimiz birkaç yıldaki etkileyici fiyat artışı ve bu yılın başlarında 1 trilyon dolarlık bir varlık haline gelmesi, şüphesiz kapsamı dışındaki birçok önde gelen yatırımcının dikkatini çekti. Bu yatırımcılar da tipik olarak, iki gruba ayrılıyorlar: BTC’nin değerini gören ve ona para tahsis edenler, Paul Tudor Jones III gibi ve bunu yapmayı reddeden ve eleştirenler, Warren Buffett gibi. ABD’li milyarder yatırımcı ve Omega Advisors’ın başkanı ve CEO’su Lee Cooperman, ikinci kampın üyesi gibi görünüyor. Birkaç yıl önce, Bitcoin o sırada 20.000 dolarlık zirvesine yükselirken, bunun kendisine mantıklı gelmediğini savunmuştu.

Lee Cooperman, kripto para birimi hakkındaki bilgisinin yeterli olmadığını kabul etse de, ABD hükümetini kripto para konusunda son derece dikkatli olmaları için uyarmaktan çekinmiyor. Ayrıca, yetkililerin BTC’yi yasal bir para birimi olarak kabul etmek için El Salvador örneğini takip etmemesi gerektiğinden emin görünüyor. Bitcoin’i ABD dolarının ikamesi olarak görmenin Amerikan hükümetinin çıkarına olmadığına inanıyor. Lee Cooperman, ABD ekonomisine inanan bir “kağıt adam” olduğunu söylüyor. Ancak ekonomik gelecekleri konusunda temkinli olanlara, değerli metal “değer depolamak için daha iyi bir yer olacağından” Bitcoin yerine altına yönelmelerini tavsiye ediyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen