Cum. Nis 19th, 2024

Oscar Ödülleri’nden sonra televizyon ve film dünyasının dört gözle beklediği Altın Küre Ödülleri, 2022’de yeni bir format ile karşımızda. Normalde töreni yayınlayan NBC, önümüzdeki sene yayın yapmayacağını duyursa da Altın Küre Ödülleri’ni düzenleyen Hollywood Foreign Press Association’ın (HFPA) açıklamasına göre tören farklı bir formatta devam edecek.

79. Altın Küre Ödülleri’nde 2021’in favori performanslarını, serilerini ve filmlerini kutlamayı planlayan HFPA, önümüzdeki seneki ödül töreninde alıştığımızdan farklı bir yol izleyecek. Geçtiğimiz sene Los Angeles Times’ın makalesi ile eleştiri oklarının hedefinde olan HFPA, 87 üyenin arasında hiç siyahi üye olmadığını ortaya çıkarmıştı. Aynı zamanda üyelerin, kategori adaylıkları bulunan prodüksiyon şirketlerinden ve televizyon stüdyolarından ‘pahalı hediyeler’ kabul ettiklerini yazan makale, Hollywood dünyasından tepki toplamıştı.

Aralarında Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Tom Cruise ve Kerry Washington gibi isimlerin olduğu birçok ünlü HFPA’yı protesto etmiş ve çeşitlilik olmaması sebebiyle eleştirmişlerdi. Hatta Tom Cruise, aldığı tüm Altın Küre Ödülleri’ni iade etmek istediğini ve reddettiğini açıklamıştı. Tüm bu eleştirilerin ardından ise NBC, Mayıs ayında “HFPA’nın anlamlı bir reform yapmaya kararlı olduğuna inanmaya devam ediyoruz. Bununla birlikte, bu büyüklükteki değişim zaman ve çalışma gerektirir ve HFPA’nın bunu doğru yapmak için zamana ihtiyacı olduğunu güçlü bir şekilde hissediyoruz. Bu nedenle NBC, 2022 Altın Küre’yi yayınlamayacaktır. Organizasyonun planını uyguladığını varsayarsak, Ocak 2023’te gösteriyi yayınlayacak bir konumda olacağımızı umuyoruz” diyerek Altın Küre Ödülleri’ni yayınlamayacaklarını belirtmişti.

Toplum ve Hollywood dünyasından aldıkları tepkilerin ardından değişim için çalıştıklarını duyuran HFPA, bu sene Todd Boehly’i yeni CEO olarak atamış ve yeni bir yönetim kurulu oluşturmuştu. Üyeler arasına farklı ırklardan 21 kişi ekleyen HFPA, aynı zamanda çeşitlilik hedeflerine ulaşmak için NAACP ile partnerlik yaptılar.

2022 Altın Küre Ödülleri’nin net bir şekilde nasıl bir formatta olacağını bilemiyoruz ancak yayınlanan raporlara göre birçok kural değişti! Yeni kurallar ile ödül kategorilerini de yeniden şekillendiklerini belirten HFPA, Altın Küre Ödülleri için çok daha kapsayıcı ve çeşitli bir format hazırladıklarını ekledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen