Sal. Nis 16th, 2024

İstanbul Adalar’da yaygın olan faytonlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tarafından kaldırdı ve bölgede akülü araç kullanılmaya başlandı.

Hız sınırlarının aşılmasıyla kazalara sebebiyet verilmesi nedeni ile, akülü araçlara da yasak geldi.

BİSİKLETLER RAĞBET GÖRDÜ

Adalar’da yaşayan vatandaşlar duruma tepki göstererek belediye binası önünde toplandı.

Tepkilerin ardından bölgede dün akülü araç yasağının başlamasıyla, ulaşımı kolaylaştırmak isteyen vatandaşlar bisikletlere rağbet gösterdi.

“TALEP BUGÜN ÇOK YÜKSEK”

Adada bisiklet kiralayan Mehmet Ali Dursun, “Akülü araçların kalkmasıyla bisikletlere talep yüzde yüz arttı. Talep dün çok düşüktü, bugün çok daha yüksek. Günübirlik adaya gelenler bugün bisiklet kullanmak istiyor. Turistler önceden işin kolay tarafına kaçıyordu. O yüzden elektrikli araç kullanıyorlardı. Ancak şimdi bisiklet kullanmak zorunda kaldılar” dedi.

“AKÜLÜ ARAÇLARI TAKSİ GİBİ KULLANMAK YANLIŞ”

Akülü araçların kalkmasıyla bisiklet kullanımına talebin arttığını söyleyen Mesut Yalçın, “Akülü araçların adada çalışması doğru değil. Akülü araçları taksi gibi kullanmak yanlış. Akülü araç olmayınca bisiklet kiralama satışları arttı. Normal günden daha fazla talep vardı. Adada akülü araçlar yokken herkes bisikleti kullanıyordu” diye konuştu.

Malatya’dan Büyükada’ya gezmeye gelen bir kişi, “Bisiklet kiralamaya geldik. Adayı daha iyi gezebilmek için tercih ettik” dedi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen