Per. Nis 18th, 2024

 Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini belirterek, yıkılmaya yüz tutmuş duvarlarını, sokaklarını, binalarını restore ederek bunları yeniden şehre katmak istiyoruz dedi.

Artuklu belediyesince Antik Kent Mardin’de başlatılan restorasyon çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, kış başlamadan restorasyon çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Tutaşı, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Mardin’in tarihi dokusunun daha da gün yüzüne çıkacağına dikkat çekti.

Tutaşı; “AFAD ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan aldığımız destekleriyle şehrin yıkılmaya yüz tutmuş duvarlarını, sokaklarını, binalarını restore ederek bunları yeniden şehre katmak, turizme katmak, vatandaşlarımızın gelip görebilecekleri hale getirmek. Bunun için çalışmalarımız devam etmektedir. Şu anda böyle bir çalışmamız var” dedi. 

Mardin’in ilçeleriyle birlikte gezilmeye ve görülmeye değer nadir kentlerden biri olduğuna belirten Tutaşı, “Mardin’in, herkesin hayatında bir kere de olsa gelip görmesi gereken bir kent olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen