Per. Nis 18th, 2024

Karaman il kongresi genel başkan yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Abdurrahman Kaplan’ın BTP Karaman il başkanı seçildiği kongrede konuşan BTP Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder, “Haydar hoca Bağımsız Türkiye Partisi’nin sadece bir kurucusu değil bu partinin bütün programının içinde ne varsa O’na aittir. O’nun anlattığı Atatürk, BTP’nin programında, O’nun anlattığı Milli Ekonomi Modeli, BTP’nin programında ve iktidar olduğunda BTP, Milli Ekonomi Modeli’ni uygulayacak. O’nun anlattığı Ehl-i Beyt, BTP’nin programında. O’nun yetiştirdiği onbinlerce insan BTP’nin kadroları. O’nun evladı, O’nun yetiştirdiği genç liderimiz Hüseyin Baş BTP’nin genel başkanı. Yani Haydar hoca bugün BTP’de vücut buldu. BTP’nin davası Haydar Baş’ın dava edindiği davadır.” dedi.

Atatürk’ün Karaman’dan gönderdiği 80 bin Türk’ün özelliği…

Lozan Anlatması gereği yapılan nüfus mübadelesine de dikkat çeken Önder Karaman’dan gönderilen 80 bin Türk’e dikkati çekti ve Atatürk’ün bu mübadeleyi etnik kökene göre değil inanca göre yaptığını ifade etti.

Önder şöyle konuştu; “Mustafa Kemal Atatürk 1925’de Lozan antlaşmasının ek protokolüyle mübadele yaptı. Türkiye’de yaşayan gayrimüslim azınlıkları Balkanlara gönderdi, Balkanlardaki Türkleri de Anadolu’ya getirdi. Buna mübadele deniyor. Yaklaşık 1,5 milyon gayrimüslim balkanlara gitti ve yaklaşık 800 bin Müslüman Türk Anadolu’ya gelip yerleşti. Karaman’dan da 193 bin insan Balkanlara gitti. Bununun 80 bini Türk, geri kalanı Rum. Peki Türkleri neden gönderdi? Karaman’daki Türklerin ne özelliği vardı? Balkanlardaki Türkleri getirirken Atatürk Karaman’dan neden 80 bin Türkü Balkanlara gönderdi? Bu sorunun cevabını biliyor musunuz? Çünkü Karaman’dan gönderilen Türkler Hristiyan’dı. Yani Atatürk bu mübadeleyi ırka göre yapmadı. Müslüman olanları Türkiye’ye, olmayanları da Türk bile olsa Balkanlara gönderdi.”

“İşte Haydar Baş’ın sözlerinin ispatı…”

BTP Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder konuşmasını şu şekilde noktaladı; “İşte Haydar hoca hançeresini yırta yırta “Atatürk Müslümandı, Atatürk İslam’a hizmet etti, Atatürk’e dinsiz diyenler bu milleti bölmek isteyenlerdir” diye anlattı ya işte bunun en büyük ispatı Karaman’dan gönderilen 80 bin gayrimüslim Türk’tür. Şimdi bu Atatürk (birilerine göre) bir türlü dindar olamadı, Müslüman olamadı, olamamıştı… ta ki Haydar hoca bunları anlatıncaya kadar. Ama artık Türkiye’nin bu anlamda da rengi değişti, çehresi değişti.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen