Per. Mar 28th, 2024

Her köşesi kendine has lezzetlerle dolu zengin bir mutfağa sahip olan ülkemizde lezzetin başrolde olduğu muhteşem festivaller yapılıyor.. Gelin, Ekim ayında Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen lezzet festivallerini Enuygun ile birlikte keşfedelim.

Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi Enuygun, gastronomi tutkunları ve yeni lezzetleri keşfetmeyi sevenleri Ekim ayında gerçekleştirilecek lezzet festivallerini keşfetmeye çağırıyor.

Adana Lezzet Festivali

Bu yıl 8-10 Ekim tarihleri arasında Adana Lezzet Festivali’nin 5.’si gerçekleştiriliyor. Gastronomi şovları, söyleşiler ve Adana lezzetleriyle dopdolu uluslararası çaptaki bu özel festivalde ünlü şeflerin yemek şovlarını izleyebilir; meşhur Adana kebabını, şalgam suyunu, şırdanını, ciğerini, içli köftesini ve muzlu sütünü doya doya tadabilirsiniz. Üstelik bu yılki festivalde Umut Karakuş, Elif Edes ve Sinem Özler gibi ünlü şefler de sizleribekliyor.Adana Merkez Park’ta düzenlenecek olan ve katılımın ücretsiz olduğu festival için uçak biletinizi vakit kaybetmeden satın alın.

İstanbul Kahve Festivali

Kahve, birçoğumuzun sabahları keyifle içtiği, öğlen molalarımızı keyiflendiren, dostlarımızla buluştuğumuzda sohbetlerimize eşlik eden değerli bir içecek. İstanbul Coffee Festival ise kahve sevenleri buluşturan en önemli etkinliklerden biri. Sosyalleşmek, konserlerde doyasıya eğlenmek, bol bol ve çeşit çeşit kahve içmek istiyorsanız İstanbul Kahve Festivali’ne mutlaka gitmelisiniz. Burada zincir kahvecilerden ya da 3. dalga kahvecilerden farklı ülkelerin değişik aromalardaki kahvelerini en taze şekliyle tadabilirsiniz. Bu yıl İstanbul Kahve Festivali’nde konser verecek kişiler arasında Feridun Düzağaç, Burak Kut, Can Bonomo ve Bedük gibi ünlü isimler var. 7-10 Ekim tarihleri arasında Küçükçiftlik Park’ta gerçekleştirilecek bu keyifli festivali kaçırmayın. Festivale giriş (tek seans) ücreti 40-100 TL arasında değişiyor.Tam gün katılım ücreti ise 160 TL.

Geyve Ayva Festivali

Sakarya’ya bağlı Geyve, eşsiz lezzet ve görünümdeki ayvalarıyla meşhur.2014 yılında düzenlenmeye başlanan Ayva Festivali, Geyve’deki en keyifli etkinliklerden biri. Bando gösterisi, konserler ve tabii ki ayva tadımıyla dolu festival bu yıl 9-10 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Yöresel lezzet yarışmaları, tarım konferansı ve halk oyunları gösterileri katılımcılara eğlenceli anlar sunan Geyve Ayva Festivali’nde en iyi ayva tatlısı yapana ödül verilecek, aynı zamanda en iyi ayva da seçilecek. Lezzetli bir meyve etrafında şekillenen keyifli bir festivale katılmak isterseniz Geyve,size bir otobüs bileti uzakta.

Gastro Afyon

Türkiye’nin lezzetleriyle öne çıkan şehirleri sayılırken aklaGaziantep, Adana, Urfa, Hatay, Mersin ve tabii ki Afyon geliyor. Sucuk ekmek, ağzı açık, Afyon keşkeği, haşhaşlı pide ve bükmeise tadan herkesin sürekli yemek istediği Afyon lezzetlerinden.Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Gastro Afyon, yemekleriyle olduğu kadar her kategoriden mutfak yarışmaları ve gastro şovlarıyla ünlü. 14-17 Ekim tarihleri arasındaki Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde düzenlenen bu lezzetli festival, Afyon mutfağını keşfetmeniz için muhteşem bir fırsat Üstelik festivalin yapılacağı yere çok yakın Afyon butik otelleri de uygun fiyatlı konaklama alternatifleriyle seni bekliyor.

İzmir Gastrofest

İzmir’in gastronomi anlamında marka kent olmak için düzenlediği İzmir Gastrofest, her yıl belli temalarla düzenlenen bir etkinlik. Bu yıl “Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak” konseptiyle gerçekleşecek festival, toprağın zarar gördükten sonra dahi kendini nasıl yenileyebildiğini ele alacak. Diğer tüm lezzet festivalleri gibi ünlü şeflerin workshoplarıyla dolu etkinlikte aynı zamanda ünlü restoranların tadım menüleri de denenecek. İzmirli yerel üreticilerin satış yaptığı, sokak lezzetlerini tadabileceğiniz etkinlik 24 Ekim’de Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilecekSiz de İzmir’in en ünlü sokak lezzetlerini doyasıya tatmak, lezzetli reçellerden satın almak ve festivalin sonunda yapılan kutlama partisiyle dilediğinizce eğlenmek istiyorsanız İzmir sizi bekliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen