Cts. Mar 23rd, 2024

Finbold tarafından sunulan verilere göre, son zamanlarda etkileyici bir performansın ortasında, merkezi olmayan meme coin Shiba Inu (SHIB), iki haftadan biraz fazla bir sürede 30.000’den fazla yeni holder kazandı. Haberin detayları için Kriptokoin.com okumaya devam edin.

İki hafta içinde meme coin holder sayısında 31 bin artış yaşandı

21 Eylül 2021’de 668.810 Shiba Inu holderı bulunuyordu. 8 Ekim 2021 tarihi itibariyle artık 699.971 meme coin holderı var ve bu, şu anda 31.161 yeni sahip artışını temsil ediyor.

Shiba Inu holderları 21 Eylül 2021 / Kaynak: Etherscan
Shiba Inu holderları 8 Ekim 2021 / Kaynak: Etherscan

Holderlardaki artış, Elon Musk’ın 4 Ekim’de Shiba Inu yavrusu Floki’nin bir fotoğrafını paylaştığı bir zamana denk geliyor. Çünkü Elon Musk görünüşte, keyfi tweetlerle piyasaları etkileyebiliyor.

Elon Musk ve balinaların SHIB’deki etkisi 

Dahası, Tesla CEO’su Elon Musk’ın istemeden fiyatı şişirmiş olabileceğine dair yaygın inanışa rağmen, Blockchain verileri, görünüşte mantıksız yükselişin, önemli miktarda SHIB’ye sahip olan SHIB “balinaları” tarafından tetiklenmiş olabileceğini ve ardından düzenli traderların veya SHIBArmy olarak adlandırılan grubun balinaları takip ettiğini gösteriyor. Blockchain analitik firması Santiment’in istatistiklerine göre, 1 milyon doları aşan SHIB işlemlerinin sıklığı, piyasadaki artışla birlikte önemli ölçüde arttı.

Shiba Inu ağı 5 Temmuz – 5 Ekim 2021 arasında gerçekleşen kar-zarar / Kaynak: Santiment

Kripto analisti Jordan Major, Shiba’nın kâr etme potansiyelinin hala düşük olmasını oldukça dikkat çekici buluyor ve daha yüksek fiyat zirveleri üzerine daha az kâr alma ani yükselişleri inşa edildiğinden, çok fazla kâr elde edilmediğini belirtiyor. Buna ek olarak, bir cüzdan takibi yapan Twitter hesabı, yükselen fiyat hareketinden sadece birkaç gün önce, 30 Eylül’de 6 trilyon SHIB’den fazla balina alımını kaydetti.

Hintli Crypto Covid Relief tarafından 23 Eylül’de duyurulduğuna göre özellikle Ethereum kurucu ortağı Vitaly Buterin tarafından 50 trilyon SHIB tokeninin 76 milyon dolarlık stablecoin’e dönüştürülmesinin ardından, meme coin ile ilgili balina alımlarındaki artış bu noktaya geldi.

SHIB’e bireysel yatırımcıların ilgisi de oldukça fazla

İlginç bir şekilde, küçük ölçekli yatırımcılar, düşük katılım maliyeti ile projeye ilgi duymuş görünüyor. Kripto analisti, 9 Eylül 2021 gibi erken bir tarihte yatırımcıların, o sırada  1 dolarlık 146.000 kripto para satın alarak, 7 dolara kadar SHIB milyoneri olma fırsatına sahip olduğunu söylüyor.

Bununla birlikte, Shiba Inu’nun 16 Eylül’de Coinbase’de listelenmesinden sonra, tokenin değeri fırladı ve sadece 24 saat içinde 870 milyon dolar kripto paraya aktı. Popülerliğinin son zamanlarda artmasının ardından Shiba Inu Twitter hesabı, 6 Ekim 2021’de 1 milyon takipçiye ulaşıldığını duyurdu:

ShibArmy, tarihimizde bir başka dönüm noktasına ulaşmamıza yardım ettiğin için teşekkürler. Bugün Twitter’da 1.000.000 Takipçiye ulaştık.

Meme coin fiyatındaki değişim

Şu anda, Dogecoin’in (DOGE) token rakibi, CoinMarketCap.com istatistiklerine göre yaklaşık 10 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Meme coin geçen hafta %259 artış kaydettikten sonra son 24 saatte %7,86 düşüşle, yazının yazıldığı sıralarda, 0,000026 dolardan işlem görüyordu.

Shib Inu 7 günlük fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Son olarak, Shiba Inu’nun fiyatının 21 Eylül’de 0,000007231 dolar ve piyasa değerinin 2,86 milyar dolar olduğu dikkate alındığında, şu anda üç kat daha değerli durumda. Kripto analistine göre, 30.000 yeni balina holder eklenmesine rağmen, muazzam yükselişin arkasındaki itici güç muhtemelen bir avuç balinaydı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen