Per. Nis 18th, 2024

Toplumun her kesiminde merak edilen okullarda karantinaya alınan sınıf sayıları ve vaka sayılarının açıklanması konusunda beklentiler artıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, konuyla ilgili bir açıklama yaparak ki denetimler ve hijyen çalışmalarının kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda karantinaya alınan öğrenci ve sınıf sayıları ile temizlik görevlileri konusunda bilgilendirme yapması gerektiğini dile getirerek, “Yüz yüze eğitimin çocuklarımızın ve gençlerimizin kaliteli ve eşit bir eğitim alabilmeleri için önemli olduğunu sık sık tekrarlıyoruz. Ancak yüz yüze eğitimin yapılabilmesi için de bazı tedbirlerin alınması ve devamlılığının sağlanması gerekiyor. Okulların açık kalabilmesi için okullarda sık sık temizlik yapılması gerekiyor. Sınıfların belli aralıklarla havalandırılması ve temizlenmesi gerekiyor. Öğrencilere maske dağıtılması gerekiyor. Peki bunların ne kadarı okullarımızda yapılıyor. Bu konu ihmale gelecek bir konu değil. Okullarda vakaların artması Türkiye’yi yeniden kapanmaya götürmeye yetecektir. Bu nedenle yetkililerimiz tedbirleri arttırmalı ve denetimler yapmalıdır” dedi.
Balıkesir’de şuan kaç sınıf karantinaya alındı diye soran CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, “İlimiz ve ilçelerimizde kaç sınıf karantinaya alındı. Karantina uygulanan okullarda ne gibi tedbirler alındı. Bu konularda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir. Her evde bir öğrenci var. Okuldan başlayacak bir yayılma tüm toplumu etkileyecektir. Bu nedenle ihmal edilmeden tüm tedbirlerin uygulanması hepimiz için önemlidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen