Cum. Mar 29th, 2024

Galataport İstanbul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları ve Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası konseri ile kutladı. Hafta sonu boyunca düzenlenen keyifli etkinliklerle Galataport İstanbul, İstanbullulara ve şehrin tüm ziyaretçilerine Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşattı.

ŞEHRİN tarihi limanını dünya standartlarında bir kruvaziyer limanına, yeni bir destinasyona, kültür sanat alanındaki yeni buluşma noktasına dönüştüren Galataport İstanbul, etkinliklerle dolu bir hafta sonuyla misafirlerini ağırlama devam ediyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel kutlamalarla başlayan coşku, hafta sonu boyunca kültür sanat etkinlikleriyle devam edecek.

İstanbul’untarihi limanını yeniden canlandıran Galataport İstanbul, 200 yıl sonra yeniden açılan rıhtımında Cumhuriyetimizin 98’inci yılı kutlamalarına Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları’na ev sahipliği yaparak başladı. Yarışlarda bugün ev sahibi Galataport İstanbul’a özel kapıların da olduğu nefes kesen bir parkur gerçekleşti.

Parkurun Galataport İstanbul kapılarında teknelerin heyecanlı yarışı

Bugün Dolmabahçe önlerinde Atatürk ve silah arkadaşları onuruna saygı duruşu ile başlayan Dolmabahçe-Anadolu Hisarı arasındaki parkurda ev sahibi Galataport İstanbul’un adıyla iki dönüş kapısı vardı. Paket Postanesi ve Rıhtım Meydanı önünde konumlanan Galataport İstanbul Kapıları’nda zorlu dönüşler yapan tekneler, yarışı yerinde ve ekranda izleyen sporseverlere heyecan dolu saatler yaşattı. Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları’nın Medya Sponsoru NTV, yarış boyunca canlı yayın yaparak Galataport İstanbul’u ve muhteşem tarihi yarımada manzarasını dün dünyaya ulaştırdı.

Galataport İstanbul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Tavas, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’na verdikleri desteği önümüzdeki yıllarda da sürdüreceklerini belirtti: “İlklerin projesi, şehrin tarihi limanını canlandıran Galataport İstanbul’da, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu ikinci kez Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’yla kutlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Geçen yıldan farklı olarak bu yıl ilk defa 200 yıl sonra erişime açılan sahil şeridimizde, meydanlarımızda ve sokaklarımızda tüm İstanbullular ve şehrin ziyaretçileri ile bu görsel şölene tanıklık ettik. Yarışta adımıza düzenlenen Galataport İstanbul kapıları, sahamızın Paket Postanesi ve Rıhtım Meydanı arasında kalan bölümünde seyircilere eşsiz bir keyif imkanı tanıdı. İstanbul’un ve Boğaz’ın eşsizliğini gözler önüne seren, ülkemizin yurt dışı tanıtımında önemli bir rol oynayan Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları ev sahipliğimizi önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz.”

Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları ülkemizde yelken sporunun gelişimi için çok değerli

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nafiz Karadere, Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları’nın yelken sporunun ülkemizdeki gelişimine katkısını vurguladı: “2016 yılından bu yana devam eden Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi ana sponsorluğumuz en uzun soluklu spor yatırımlarımızdan biri. Sponsorluk modelimiz Türkiye’de amatör branşlarda kapsamı ve uzun soluklu olması açısından da ilk olma özelliğine sahip. Türk yelkenciliğini ve yelken sporcularını uluslararası başarılara hazırlamak amacıyla desteklediğimiz Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi sporcularımızdan ülkemizi olimpiyatlarda dördüncü kez temsil eden Ateş ve Deniz Çınar kardeşlerle üçüncü kez temsil eden Alican Kaynar, bu yıl Tokyo’da düzenlenen olimpiyatlardan önemli başarılarla döndüler. Türk yelken tarihinde bir ilke imza atarak olimpiyatları ilk onda tamamlayan sporcularımızı Doğuş Grubu olarak Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi’ndeki yarışlar öncesinde ve sırasında desteklemenin gururunu yaşadık. Ülkemizde yelken sporunun gelişimine katkı sağlaması açısından çok değerli bulduğum ve cumhuriyet coşkusunu en iyi yansıtan organizasyonlardan biri olan Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışlarına geçtiğimiz yıldan bu yana Galataport İstanbul’un yanı sıra Doğuş Yayın Grubu olarak da medya desteği veriyoruz. Grubumuzun sürdürülebilirlik vizyonuyla da örtüşen yelken alanındaki bu önemli etkinliğin destekçisi olmaktan son derece mutluyuz.”

“Kültürlerin buluştuğu noktada, eşsiz bir yarış”

Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları İstanbul etabı hakkında bilgi veren İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu yarışla ilgili şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat YarışlarıMuğla etabının ardından 2. etabımız iki kıtanın buluştuğu İstanbul’da gerçekleşti. Bir tarafı Asya, bir tarafı Avrupa olan bu eşsiz lokasyonda yarış düzenlemek bizim için hem gurur hem de heyecan vericiydi. İstanbul’un binlerce yıllık tarihini, dinlerin, kültürlerin buluştuğu kesiştiği bir noktada uluslararası katılımlı bir organizasyon düzenlemenin eşsiz bir değeri olduğuna inanıyoruz. Galataport İstanbul kapılarının da olduğu parkurda kıyasıya bir mücadele yaşandı. İzlemeye gelenler kadar ekran karşısında milyonlarca kişinin yarışlardan büyük keyif aldığına inanıyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen