Per. Mar 28th, 2024

Ucim Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, 9-10 Ekim tarihlerinde, Multi Turkey portföyünde yer alan beş alışveriş merkezinde, Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle çocuk atölyeleri ve sergilerle rengarenk bir kutlama gerçekleştirdi. Çocuklar atölyelerde uzman eğitmenler tarafından boyama etkinliklerine katıldılar, hikayeler dinlediler, UCİM kelebeğini tanıdılar. Veliler ise; dernek gönüllüsü avukat ve psikologlardan çocuk hakları, çocukların bedensel söz hakkı ve çocuk istismarı konusunda dernek faaliyetleri hakkında bilgi sahibi oldular. 11 Ekim’de ise Mersin’de “Güçlü UCİM, Güçlü Kızlar” proje açılışı gerçekleştiren UCIM Derneği, iki etkinlikte de kızı çocuklarının eğitilmesine ve onlara her alanda fırsat eşitliği sağlanmasına dikkat çekti.

Multi Turkey tarafından yönetilen Gordion, Forum Ankara, Forum Mersin, Forum İstanbul ve Forum Bornova AVM’lerinde 9-10 Ekim tarihlerinde Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle; ünlü kadınların çocukluk fotoğrafları ve kız çocuklarına ilham verecek sözlerinin yer aldığı sergi ve Ucim Derneği çocuk atölyeleri, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Çocuklar atölyelerde çeşitli materyallerle çalışırken, veliler de UCIM Derneği’ni ve çalışmalarını yakından tanıma fırsatı buldular. Çocuklarına çocuk haklarını nasıl anlatacaklarını öğrenen, UCIM’in eğitim faaliyetlerini dinleyen anne babalar, derneğe UCIM stantlarından hemen üye olarak etkinliklerden haberdar olmak için kayıt yaptırdılar.

Kız çocuklarının eğitimlerine ve her alanda fırsat eşitliğine dikkat çekmek ve UCIM Derneği’nin çocuk hakları konusunda farkındalık yaratma misyonuna destek olmak için düzenlenen etkinliğin ana projesi “Güçlü Ucim, Güçlü Kızlar” lansmanı ise 11 Ekim Pazartesi günü, Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Halis Dokgöz, Prof. Dr. Arif Verimli ve Doç. Dr. Veysi Çeri gibi alanında uzman konukların yanı sıra ve ünlü oyuncu Tansel Öngel’in konuşmalarıyla başlayan açılış törenine pek çok davetli katıldı. Proje kapsamında beş ilde orta öğrenimde eğitim gören 75 kız öğrenci, UCIM Derneği psikologları ve eğitim uzmanlarından mentorluk ve danışmanlık alarak çeşitli atölyelerle üniversiteli olma yolunda vizyonlarını geliştirecek bir projeye katılacaklar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen