Per. Mar 28th, 2024

Enerji sektöründe deneyimli isim, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun da Kurucu Başkanlığı görevini yapmış Yusuf Günay, köklü geçmişinden gelen güven ve kalite anlayışını imza attığı projelere yansıtan 3S Kale Enerji’nin Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Günay’ın, enerji sektöründe 20 yılı aşkın deneyimi bulunuyor.

Yenilenebilir enerji arama ve üretimi konusunda özellikle jeotermal enerji üzerine yoğunlaşan 3S Kale Enerji, bünyesine sektörde güçlü bir ismi daha kattı. Enerji sektöründe deneyimli isim Yusuf Günay, 3S Kale Enerji Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayan Yusuf Günay, İngiltere Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsü’nde Modern Kamu Yönetimi Teknikleri ve Avrupa Topluluğu Hukuku konusunda eğitim gördü. 1997 yılından itibaren 5 yıl süreyle Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Ankara Üniversitesi ATAUM’da Avrupa Topluluğu Hukuku Uzmanı oldu ve 1999 yılından itibaren Hükûmet temsilcisi olarak Basın İlan Kurumu Genel Kurul ve Yönetim Kurulu üyeliği ile Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun Kurucu Başkanı olarak görev yaptı. 2002 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun tam üye olduğu ve Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri ile Orta Asya Cumhuriyetlerinden 23 özerk kurumun tam üye ve 4 kurumunda gözlemci üye olduğu ERRA (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Örgütü) Yönetim Kuruluna seçildi. Ayrıca, 2006 yılı itibariyle beri Akdeniz Bölgesi Enerji Düzenleyicileri Topluluğu MEDREG’in Başkan Yardımcısı görevini yürüttü. 2007 yılı Mayıs ayında ise, İstanbul’da yapılan 6.ERRA (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Örgütü) toplantısında 2 yıl süreyle ERRA başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babası olan Günay, enerji sektöründeki çeşitli firmalara danışmanlık vermekte ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen