Per. Mar 28th, 2024

Ericsson’ın “Time-Critical Communication” (Süre Açısından Kritik İletişim) adlı yeni yazılım çözümü, 5G ağlarında gecikme süresini azaltacak ve yüksek güvenilirlik sağlayacak.

  • Ericsson’ın “Time-Critical Communication” (Süre Açısından Kritik İletişim) adlı yeni yazılım çözümü, 5G ağlarında gecikme süresini azaltacak ve yüksek güvenilirlik sağlayacak.
  • Bu yeni çözüm, bulut üzerinden oynanan oyunlar, artırılmış ve sanal gerçeklik gibi alanlarda daha iyi deneyim sunarken uzaktan kontrol, mobilite otomasyonu ve endüstriyel kontrol gibi alanlara yeni deneyimler getirecek.
  • “Time-Critical Communication” çözümü, herhangi bir 5G frekans bandında genel ve özel ağlarda kolayca kullanıma alınabilecek.

Ericsson (NASDAQ:ERIC), tüketiciler, işletmeler ve kamu sektörü için sürenin önemli olduğu uygulamalar ve hizmetlerin gerektirdiği düşük gecikme süresi ve yüksek güvenilirliği sağlayan yeni uçtan uca çözümüyle 5G özelliklerini geliştiriyor.

Ericsson, herhangi bir 5G frekans bandında hem geniş hem de yerel alanlarda, genel ve özel 5G ağlarda yazılım yükseltmesi olarak kolayca kullanıma alınabilen yeni çözümüyle süre açısından kritik iletişimleri mümkün kılıyor. Yeni çözüm, gelişmiş mobil geniş bant ve Sabit Kablosuz Erişim hizmetleriyle birlikte dünya genelinde başarıyla hayata geçirilen 5G ağlarında, iletişim servis sağlayıcıların bulut üzerinden oynanan oyunlar ve AR/VR gibi gerçek zamanlı medya kullanım alanlarında deneyimleri daha da geliştirmelerine ve uzaktan kontrol, mobilite otomasyonu ve endüstriyel kullanım alanlarında yeni fırsatlar elde etmelerine olanak tanıyacak.

Çözüm, tüm dünyada gecikmesiz oyun deneyiminin keyfini çıkaracak yaklaşık 2,5 milyar mobil oyuncu başta olmak üzere, sürükleyici XR deneyimi arayışındaki tüm 5G kullanıcılarını heyecanlandıracak. Ayrıca, üretim süreçlerinin ve kritik hizmetlerin büyük ölçüde yüksek performanslı, güvenilir bağlantıyla yürütüldüğü işletmelere, sektörlere ve kamu kuruluşlarına da büyük faydalar sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ericsson Ürün Alan Ağları Başkanı Per Narvinger, “Ericsson olarak, 5G’nin dünya genelinde kullanımını teşvik eden yenilikçi 5G çözümleri sunmaya devam ediyoruz. Müşterilerimize tüketici, işletme ve kamuya yönelik tekliflerini genişletme ve 5G’den daha iyi kazanç elde etmelerini sağlayacak bir çözüm olan “Time-Critical Communication” ile 5G alanındaki çalışmalarımızı bir sonraki seviyeye taşıyoruz” dedi.

Ericsson’ın “Time-Critical Communication” çözümü, mobil ağlarda yaşanan gecikmeleri ve kesintileri çözmeye yönelik araçlardan oluşan bir yazılım seti olarak öne çıkıyor. Başlıca gecikme nedenlerini azaltmak üzere 3GPP tarafından belirtilen ultra güvenilir, düşük gecikmeli iletişim (URLLC) standardını Ericsson’ın inovasyonlarıyla bir araya getiriyor. Ericsson’ın RAN Radyo Erişim Şebekesi (Radio Access Network), Aktarım, 5G Çekirdek, Yönetilen Hizmetler, BSS ve destek hizmetleri üzerine inşa edilen çözüm, belirli garanti düzeyinde (yüzde 99,9 ila 99,999) düşük gecikme (50 ms ila 1 ms) süresini uçtan uca ölçeklenebilir bir şekilde sunuyor.

Doğaları gereği, süre açısından kritik olan birçok yeni kullanım alanı, mevcut 4G ve 5G ağlarında şu an için sunulamayan düşük gecikme süresi ve son derece güvenilir performans garantisine ihtiyaç duyuyor. Ericsson’ın yeni çözümü, bu ihtiyacı karşılamak ve 5G’nin potansiyelinden tam anlamıyla faydalanılabilmesini sağlamak için tasarlandı.

2017’den beri süre açısından kritik kullanım durumları için 5G’ye öncülük ediyor

Ericsson, BT ve Hyperbat, Einride ve Telia, Boliden, ABB, Audi, Fraunhofer IPT, DT ve Rockwell gibi iş ortaklarıyla süre açısından kritik kullanım alanlarında 5G’ye liderlik ediyor. Şirket, bir süre önce etkileşimli bulut oyunlarında gecikmeyi azaltmada Time-Critical Communications araç setindeki yeni özelliklerinden biri olan L4S (Low Latency Low Loss Scalable Throughput – Düşük Gecikme Süresi Düşük Kayıp Ölçeklenebilir Bant Genişliği) teknolojisinin faydalarını göstermek adına Deutsche Telekom ve Telstra ile iş birliğine gitti.

Ericsson, ayrıca MediaTek ile birlikte 5G’nin mmWave bandında hem uplink hem de downlink için yüzde 99,99 güvenilirlikle 1 ms tutarlı düşük gecikme süresi sunabildiğini kanıtlayarak yeni bir kilometre taşına ulaştı.

SoftBank Genel Müdürü ve Ağ Yöneticisi Tomohiro Sekiwa konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “5G’nin tüm potansiyelinin kullanılması açısından ‘Time-Critical Communication’ çözümünün büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Bu çözümün dönüştürücü bir rol oynayacağı sektörlerden biri de otomotiv ve ulaşım. Güvenilir ve tutarlı düşük gecikmeye sahip bağlantı sayesinde; 5G, halk sağlığı ve güvenliğini, trafik verimliliğini büyük ölçüde iyileştirerek ulaşımı daha sürdürülebilir bir hale getirebilir” dedi.

Telstra Teknolojiden Sorumlu İş Geliştirme ve Çözüm Yöneticisi Channa Seneviratne: “Müşteri deneyimini sürekli iyileştirmek için Ericsson’la birlikte çalışıyoruz. ‘Time-Critical Communication’ çözümü dahilindeki L4S gibi araçlar, gerçek zamanlı video, AR/VR ve bulut üzerinden oynanan oyunlar gibi uygulamalar açısından çok büyük önem taşıyan düşük gecikme süresini kullanıcılara sunmamızı sağlayacak” dedi.

MediaTek Kablosuz İletişim Sistemleri ve İş Ortaklıkları Genel Müdürü JS Pan konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Ericsson ile birlikte 5G’nin hem downlink hem de uplink bağlantıda düşük gecikme süresi ve yüksek güvenilirlik açısından neler sunabileceğini gösterdik. Bu önemli kilometre taşı, 5G’nin endüstriyel otomasyon sistemlerinin gerçek zamanlı kontrolü gibi en zorlu, süre açısından kritik uygulamaları mümkün kılabileceğini kanıtladı”.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rockwell Automation İleri Teknolojiler Direktörü Dave Vasko ise, “5G ağlarında Time-Critical Communication çözümü, 5G ağlarında kabloları azaltıp, esnekliği, çevikliği ve görünürlüğü artıracak. Bu çözüm, mobilite ile yeni dijital uygulamaları mümkün kılarak endüstriyel otomasyon sektörünü değiştirebilme potansiyeline sahip. Yüksek güvenilirlik ve düşük gecikme süresi sağlama yeteneği, XR’yi, sensörleri, kontrolörleri ve aktüatörleri kablosuz olarak bağlamada büyük önem taşıyacak ve endüstriyel operasyonların üretkenliğini ve verimliliğini artıracak.”

Son olarak IDC IoT ve Telekom Ağ Altyapısı Araştırma Yöneticisi Patrick Filkins şunları söyledi: “Ericsson’ın bu 5G inovasyonu, hem kamu hem de özel 5G ağ girişimlerine çok ihtiyaç duyulan bir destek sağlayacak. Bu çözüm, kurumsal ve endüstriyel kullanım için büyük çaba gerektiren kablosuz ağ oluşturmanın ötesine geçerken Hizmet Seviyesi Anlaşmalar ve Hizmet Kalitesine daha geniş ve özel bir yaklaşım getirerek düşük ila çok düşük gecikme süreleriyle ultra güvenilirlik sağlıyor. Ericsson, tüm bantlarda şu ana kadar sağlanan en gelişmiş 5G özellikleriyle sektörü güçlendiriyor ve çeşitli dağıtım senaryoları için süre açısından kritik iletişim hizmetleri sunuyor”.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen