Per. Mar 28th, 2024

Ticari gayrimenkullerin verimliliğini ve performansını yükseltme hedefiyle yurt içi ve yurt dışında; alışveriş merkezi, ofis, rezidans, sinema ve otel yatırımları yapan FİBA Commercial Properties, AVM’lerinde ‘sorumlu marka anlayışı’ ile faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda FİBA CP, İnegöl’deki yatırımı İnegöl AVM’de geri dönüşümün önemine dikkat çeken oldukça anlamlı bir çalışmaya imza attı. FİBA CP, renovasyon çalışmaları kapsamında AVM çatısında yapılan yenileme faaliyetleriyle kullanım dışı kalan yaklaşık 2 bin kilogram ağırlığındaki ahşap blokları, geri dönüştürerek yeniden kullanıma sundu. Gerçekleştirilen Dönüşüm Hikayesi isimli proje ile 80 adet ağaç kesilmekten kurtarıldı.

Türkiye’nin pek çok şehrinde ve yurt dışında; Çin, Romanya ve Moldova’da ticari gayrimenkul alanında faaliyet gösteren FİBA Commercial Properties (FİBA CP), İnegöl AVM’de hayata geçirdiği Dönüşüm Hikayesi projesi ile sürdürülebilir bir gelecek için geri dönüşümün önemine dikkat çekti.

FİBA CP’nin yatırımı İnegöl AVM; yenilenen yüzü, açık hava AVM’si olmasının getirdiği ferah yapısı ve geniş sosyal alanlarıyla İnegöl’de sağlıklı ve hijyenik bir alışverişin adresi. ‘Sorumlu marka’ anlayışı ile faaliyetlerini sürdüren FİBA CP, bu anlamda İnegöl AVM’de değer yaratan yeni projesi Dönüşüm Hikayesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında AVM’deki renovasyon çalışmaları sırasında çatıdan sökülen yaklaşık 2 bin kilogram ağırlığındaki ahşap blokları dönüştüren FİBA CP, ahşap malzemeleri AVM içerisinde yeniden kullanıma sundu.

Kullanımdan çıkarılan yaklaşık 2 bin kilogram ağırlığındaki ahşap malzemelerin özenle sökümünü yaptıktan sonra FİBA CP, alanında uzman bir ahşap firması ile anlaşarak geri dönüşüm işlemlerini başlattı. Ahşap blokların bin kilogram kadarı ile 8 adet bank yapılarak, AVM içerisindeki ortak alanlarda ziyaretçilerin dinlenebilecekleri alanların sayısı artırıldı.

80 ağacı kesilmekten kurtardı…

Doğayı korumak için attığı adımlarla her zaman çocuklara da rehberlik etmeye özen gösteren FİBA CP, geri dönüşüme gönderilmiş ahşapların yaklaşık 300 kilogramı ile tamamen doğal ürünler kullanarak İnegöl AVM içerisinde çocukların arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli vakit geçirebileceği bir oyun parkı oluşturdu. Kalan 300 kilogram ahşabı da temizleyerek ileride kullanmak için ayıran FİBA CP, gerçekleştirmiş olduğu geri dönüşüm çalışmasıyla toplamda 80 ağacı kesilmekten kurtardı.

“Pek çok çevreci çalışmaya imza attık…”

İnsanların geleceğinin, içerisinde yaşadığı doğa ile paralel olduğunu ifade eden FİBA CP CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman, gerçekleştirdikleri her sosyal sorumluluk projesinde sürdürülebilirlik, doğanın korunması ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak amacıyla faaliyet gösterdiklerini belirtiyor. Kahraman, “FİBA CP ailesi olarak, iş ortaklarımız ve ziyaretçilerimiz nezdinde yüksek katma değer üreterek, odaklı çalışmalarla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Güvenli, sağlıklı ve konforlu bir alışveriş hizmeti sunduğumuz AVM’lerimizde ayrıca, içinde yaşadığımız dünyanın kültürel, ekonomik, sosyal ve çevresel sorunlarına duyarlı yaklaşıyor, daha iyi bir dünya için tüm bu alanlarda çözümler yaratacak sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyoruz. Daha öncesinde Geri Dönen Mutluluk Projesi ve su tasarrufu projesi gibi pek çok çevreci çalışmaya imza attığımız İnegöl’ün tek AVM’si İnegöl AVM’de, Dönüşüm Hikayesi projemiz ile yine alanında oldukça önemli bir çalışmayı hayata geçirdik. Önümüzdeki dönemde de değer üreten sosyal sorumluluk projelerimiz artarak devam edecek” dedi.

Kahraman, “Bununla birlikte aslında konuya şirketler bazında ya da sosyal sorumluluk projelerinin sayısı anlamında değil, daha geniş bir perspektiften bakmamız gerekiyor. Biz FİBA CP olarak bu gibi konularda daha fazla kurumu sürdürülebilir bir çevre için çalışmaya teşvik etmek yolunda faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu sayede daha çok kurum ve kuruluşların da çevre için, doğa için çalışmasını hedefliyoruz. Çünkü maalesef ülkemizin içinden geçtiği orman yangınları felaketinde de gördüğümüz gibi çevre ve iklim değişiyor, burada hepimizin sorumlu marka anlayışı ile elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

“Sorumluluk bilinciyle benzer dönüşüm projelerini yürütmeye devam edeceğiz…”

FİBA CP Mimari Departman Bölüm Yöneticisi Caner Mirata ise proje sürecinden şöyle bahsetti; “İnegöl Alışveriş Merkezi’nin tavanlarındaki mevcut ahşaplar, halihazırda yapımı devam etmekte olan renovasyon projesi kapsamında söküldükten sonra, PBD firması tarafından yeniden değerlendirilerek, çocuk kulübesi ve oturma bankları imal edildi. Ahşapların, bu şekilde, israf edilmeden tekrar kullanılmasıyla birlikte, gelecekte birçok ağacın kesilmesi de önlenmiş oldu. Özellikle dünyadaki ormanların hızla yok olduğu günümüzde, bu tür geri dönüşüm çalışmaları daha da önem kazandı. FİBA Commercial Properties bu sorumluluk bilinciyle, benzer geri dönüşüm projelerini yürütmeye devam edecek” dedi.

İnegöl AVM, uyguladığı hijyen kuralları ile de güvenli ve keyifli bir alışveriş deneyimi sunuyor. Alışveriş Merkezi, uygulamaya aldığı önlemlerle Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi’ni almaya hak kazanmıştı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen