Per. Mar 28th, 2024

Bitcoin (BTC) ve bazı altcoin’ler daha yüksek seviyelere ulaştıktan sonra satışlarla karşılaştı. Analist Rakesh Upadhyay’a göre kısa vadeli yatırımcıların son ralliden sonra kar çektiklerini söyleyebiliriz. Ancak, buna rağmen 55.000 dolar üzerinde kalabilen bir BTC var. Piyasa genelinden gelişmelerle başlıyoruz. Sonraki duraklarımız BTC, ETH, BNB, ADA, XRP, SOL ve 4 altcoin’in teknik analizleri olacak.

Bitcoin (BTC) ve altcoin piyasasında neler yaşandı?

JPMorgan’ın 7 Ekim tarihli notunda, BTC fiyatının 50.000 dolar üzerindeki rallisinin, portföylerini artan enflasyona karşı korumak isteyen yatırımcılardan destek almış olabileceğini söyledi. Enflasyona karşı güvenli liman olarak altcoin yerine Bitcoin tercih edildi. Kripto varlık yönetimi firmaları Iconic Funds ve Cryptology Asset Group tarafından yakın zamanda yapılan “Kripto Para Birimleri ve Geleneksel Yatırım Modellerinin Sharpe Oranı” başlıklı bir araştırma, herhangi bir portföye kripto para birimlerinin eklenmesinin portföyün getirilerini ve risk-ödül performansını iyileştirdiğini gösterdi.

Ek olarak, tecrübeli Bloomberg analisti Mike McGlone, Bloomberg Galaxy Crypto Index’in Ekim 2021 yayının, 50.000 doların 4.çeyrek güçlü ibr destek olabileceğini söyledi. Peki son satışlar yatırımcılar tarafından karşılanabilir mi ve yükseliş trendinin devamını gelebilir mi? cevaplamak için 10 kripto para birimin teknik grafiklerine göz atıyoruz…

BTC teknik analiz

Bitcoin (BTC) fiyatı 7 Ekim’de kar rezervasyonlarına tanık oldu, ancak ayıları fiyatı kırılma seviyesi 52.920 doların altına çekemedi. Bu olumlu işaretin devamında, boğalar 8 Ekim’de yukarı hareketini sürdürmeye çalıştı ancak günün uzun fitilli mumları daha yüksek seviyelerden satış yapıldığını gösteriyor. BTC fiyatının aşağı yönde ilk desteği 52.920 dolar, ancak fiyat bu seviyenin altında kalırsa, BTC psikolojik seviye 50.000 dolar ve ardından 48.285 dolara düşebilir. Teknik kısımda, yükselen 20 günlük EMA ve aşırı satım bölgesindeki RSI alıcılar için bir avantaja işaret ediyor. Fiyat 20 günlük EMA’dan geri dönerse, boğalar tekrar yükseliş trendini sürdürmeye çalışacak. 56.100 doların üzerinde bir kırılma ve kapanış, analiste göre BTC fiyatını ayıların sert direnç gösterebileceği 60.000 dolara ulaştırabilir. Bu olumlu görüş, fiyat 50 günlük SMA’nın (47.342 dolar) altına düşerse geçersiz olacaktır. Analiste göre BTC daha sonra kritik 42.691 dolar desteğini yeniden test edebilir.

ETH ve BTC boğalar genel direnç seviyeleri yakınlarında güçleniyor

Ethereum 3,676.28 dolar direnç seviyesi yakınlara yükseldi fakat boğaların bu seviyelerde kalabilmesi zor olabilir. RSI, direnç görevi görebilecek düşüş trendi çizgisine yakın. Fiyat mevcut seviyeden düşerse, analiste göre ETH’nin ilk desteği 20 günlük EMA’da 3.324 dolar olacak. Bu seviyeden güçlü bir toparlanma, duyarlılığın olumlu olduğunu ve trader’lerin düşüşlerde alım yaptığını gösterecektir. Sonrasında fiyatın 4.027.88 dolar genel direncini aşması için bir ralli olasılığını arttırabilir. Aksine, fiyat 20 günlük EMA’nın altına düşerse, analiste göre ETH fiyatını 100 günlük SMA’da 2.899 dolar karşılayacak.

Binance Coin (BNB) teknik analiz

Boğalar BNB fiyatını 433 doların üzerinde tutabilmek için mücadele ediyor, bu da talebin daha yüksek seviyelerde kuruduğunu gösteriyor. Fiyat 8 Ekim’de 433 doların altına düştü ve ayılar şimdi fiyatı 20 günlük EMA’nın (409 dolar) altına çekmeye çalışacak. Başarmaları durumunda, analiste göre BNB fiyatı 379 dolara kadar gerileyebilir. Böyle bir hareket, BNB fiyatının önümüzdeki birkaç gün için 320 ila 450 dolar arasında zaman geçirme olasılığını artırabilir. Öte yandan, fiyat 20 günlük EMA’dan geri dönerse, hissiyatın olumlu kaldığını ve trader’lerin düşüşlerde alım yaptığını gösterecek. Boğalar daha sonra genel engeli 450 dolardan aşmak için bir girişimde daha bulunacak ve yukarı doğru 518.90 dolara bir yürüyüşe başlayacaklar.

Cardano ve BTC boğaları için kritik seviyeler yakın!

Cardano fiyatı, birkaç günlük başarısız denemeden sonra, boğalar tarafından 7 Ekim’de 2.25 doların üzerine çıkmayı ve kapanmayı başardı. Ancak günün uzun fitilli mumları ayıların yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterdi. ADA’nın son birkaç gündeki fiyat hareketi, boğaların ve ayıların bir sonraki yön hareketi konusunda kararsız olduğunu gösteren simetrik bir üçgen formasyonu oluşturdu. Teknik kısımda, 20 günlük EMA e 50 günlük SMA sabit, RSI 50’ye yakın ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Fiyat yükselir ve üçgenin direnç çizgisinin üzerine çıkarsa, talep boğaların lehine geri dönebilir. ADA daha sonra ayıların tekrar sert bir direnç oluşturabileceği 2.47 dolara yükselebilir. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma 2.80 dolara bir ralli için kapıları açabilir. Tersine, üçgenin üçgenin destek çizgisinin altına bir kırılma, analiste göre ADA fiyatının 100 günlük SMA’ya (1.96 dolar) kadar çekilmesiyle sonuçlanacak.

Ripple (XRP) boğaları BTC akımında 1,41 dolar yolunu açmayı hedeflecek

Ripple (XRP), 7 Ekim’de boğalar ve ayılar arasındaki dengeyi onayladı. Boğalar, 8 Ekim’de belirsizliği tersine çevirmeye çalıştı, ancak 50 günlük SMA’da (1.09 dolar) genel engeli aşamadı. Analiste göre bir sonraki hareket fiyat 50 günlük SMA’nın üzerine hemen üzerine ulaşması veya XRP’nin 20 günlük EMA’nın (1.03 dolar) altına düşürülmesinden sonra başlayabilir. 50 günlük SMA’nın üzerinde bir kırılma ve kapanış, olası bir rallinin 1,41 dolara doğru yolunu açabilir. Alternatif olarak, 20 günlük EMA’nın altına bir kırılma, fiyatı 100 günlük SMA’ya (0,92 dolar) düşürebilir. Analiste göre boğalar önceki iki yeniden test sırasında bu desteği savundu ve bunu tekrar deneyebilir.

Solana (SOL) teknik analiz

Ayılar, Solana fiyatını son iki gün içinde 153 doların altına çekemedi ve boğaların şiddetle savunduklarını gösterdi. Bu, 8 Ekim’deki kısa vadeli boğalardan alımları çekmiş ve güçlü bir toparlanmaya neden olmuş olabilir. Alıcılar şimdi SOL fiyatını 177.80 dolardan %61.8 Fibonacci düzeltme seviyesinin üzerine çıkarmak için bir girişimde bulunacaklar. Başarmaları durumunda analiste göre SOL 200 dolara yükselebilir ve ardından ATH seviyesi 216 dolara meydan okuyabilir. Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden veya genel dirençten düşerse ve 20 günlük EMA’nın altına gerilerse, analiste göre SOL 137 dolara kayabilir. Boğalar bu seviyeyi savunamazsa düşüş 116 dolara kadar uzayabilir.

Dogecoin boğaları, BTC yükselişinde bu iki seviyeye odaklanacak

DOGE fiyatı 6 Ekim’de düşüş trendi çizgisinden geri döndü, ancak ayılar 0.23 dolara ilerleyemedi. Bu, daha düşük seviyelerden alıcı bulabildiğini gösteriyor. Teknik kısımda, 20 günlük EMA yükseldi ve RSI pozitif bölgede, her iki indikatörde boğaların üstün olduğunu gösteriyor. Alıcılar fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarırsa, analiste göre yükseliş momentumu artabilir. DOGE fiyatı daha sonra 0,32 dolara ve ardından 0,35 dolara yükselebilir. Bu varsayımın aksine, fiyat düşüş trendi çizgisinden bir kez daha yön değiştirirse, analiste göre 20 günlük EMA’nın altında bir kırılma olasılığı artacak. DOGE daha sonra 0,21 ila 0,19 dolar destek bölgesine düşebilir.

Polkadot (DOT) teknik analiz

Polkadot (DOT), 7 Ekim’de 33.60 dolar direncini aştı ancak günün uzun fitili mumları, daha yüksek seviyelerde satış yapıldığını gösteriyor. Gün içi mum formasyonu bugün boğalar ve ayılar arasında kararsızlığa işaret ediyor. Teknik kısımda RSI, sert bir direnç olarak hareket eden düşüş trendi çizgisine ulaştı. Fiyat mevcut seviyeden düşerse, analiste göre ayılar DOT fiyatını 28.60 dolardan desteğin altına çekmeye çalışacak. Alternatif olarak, boğalar fiyatı 35.31 doların üzerine çıkarsa, LUNA 38.77 dolara yükselebilir. Ayılar bu seviyeyi agresif bir şekilde savunmaya çalışabilir, ancak boğalar bu direnci aşarsa, analiste göre DOT 42.60 dolara ve daha sonra 49.78 dolara yükselebilir.

Terra (LUNA) için 50 dolar fırsatı daha düşük seviyelerde başlayabilir!

LUNA fiyatı kesin bir şekilde toparlandı ve 7 Ekim’de 45.01 dolar direncinin üzerine çıktı, ancak boğalar 8 Ekim’de 49.54 dolar engelini aşamadı. Bu, ayıların psikolojik seviyeyi 50 dolarda savunmaya devam ettiğini gösteriyor. Ardında fiyat 8 Ekim’de 45.01 doların altına düştü ve ayılar şimdi fiyatı 20 günlük EMA’ya (39.63 dolar) indirmeye çalışacak. Bu seviye boğalar için önemli, toparlaması durumunda trader’lerin düşüşlerde alım yaptığını doğrulayacak. Ardından boğalar 50 dolar için bir fırsat daha yakalayabilir. Gerçekleşmesi durumunda, analiste göre LUNA yükseliş trendinin bir sonraki ayağını 56.97 dolara ve ardından 65.97 dolara doğru başlatabilir. Aksine, 20 günlük EMA’nın altına bir kırılma, analiste göre 34.92 dolar ile sonuçlanacak.

Uniswap (UNI) teknik analiz

Uniswap (UNI), kırılmada tamamlanacak ve ters baş ve omuz formasyonun boyun çizgisinin üzerinde kapanacak bir yörünge izliyor. Böyle bir hareket analiste göre UNI fiyatını 41.41 dolara ulaştırabilir. Bu seviyenin aşılması durumunda 31.41 dolar ve 36.98 dolar boğaların sonraki hedefleri olacak. Teknik kısımda, 20 günlük EMA (24.50 dolar) yükselmeye başladı ve RSI orta yolun hemen üzerinde, bu boğalar için küçük bir avantaja işaret ediyor. Bu olumlu senaryo, UNI mevcut seviyeleri kaybeder ve 22 dolar desteğini ihlal ederse geçersiz kalacak. Gerçeklemesi durumunda trader’lar UNI’yi hızla terk edebilir ve fiyatı 18 dolara düşebilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen