Per. Mar 28th, 2024

Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI Türkiye) kurucu üyesi olduğu Balkan Konferansına tam 35 kişilik heyetiyle katıldı ve konferanstaki en kalabalık ülke oldu. 3 gün süren konferansta Balkan ülkeleriyle yapılabilecek ortak projeler ve işbirlikleri konuşuldu. Belgrad büyükelçimiz Hami Aksoy da Türk girişimcileri makamında ağırladı ve destek sözü verdi. JCI Türkiye Ulusal Başkanı Fatih Şengül, Sırbistan’da yapılan temaslarla alakalı detayları paylaştı;

“Balkan Konferansının Kurucu ve Lider Ülkesiyiz”

JCI Türkiye olarak Balkan Konferansı fikrinin kurucularındanız. Konferans, Türkiye başta olmak üzere Ukrayna, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Moldova ve Hırvatistan arasında her sene yapılıyor. Amaç ülkeler arasında toplumsal ve iş dünyası ağırlıklı projeleri arttırmak, ilişkileri güçlendirmek. Bu nokta JCI Türkiye’nin diğer ülkelerdeki yapılandırmaları güçlendirmek gibi bir misyonu da var. Özellikle son yıllarda Türk şirketleri bölgede çok etkin bir rol alıyor. Biz de hem üyelerimize hem de iş bağlantı ağımızdaki genç girişimcilere önemli iş birliklerinin alt yapısını hazırlamak için faaliyetlerde bulunuyoruz.

“Belgrad Büyükelçiliği, Gençlere Her Zaman Desteğe Hazır”

Belgrad’taki konferans süresinde Belgrad Büyükelçimiz Hami Aksoy’a makamında ziyaret kapsamında da çok önemli bilgiler alma şansına sahip olduk. Büyükelçimiz bölgenin sahip olduğu potansiyel ve yapılabilecek iş birlikleri hakkında çok önemli bilgiler ve destek sözü verdi. Sayın büyükelçimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.

“Balkanlar Bizim İçin Stratejik Öneme Sahip”

JCI olarak hali hazırda Balkan ülkelerinde çok fazla üyemiz var. Bu bölgenin ülkemiz için öneminin farkındayız ve biz de bu doğrultuda JCI’ın sunmuş olduğu fırsat alanları çerçevesi içinde bu bölgelerde daha etkin ve aktif bir rol almayı amaçlıyoruz. Yaptığımız temaslarda özellikle Sırbistan’da çok fazla Türk yatırımı olduğunu ve iki halk arasında tarihten de gelen çok güçlü bir bağ olduğunu gördük. Bu potansiyelin hem ticari hem de kültürel anlamda değerlendirilmesi gerekiyor. Bölgede Türk dizilerinin çok popüler olması da işlerimizi kolaylaştırıyor. Bir çok Sırp gencin Türkçe öğrendiğine şahit olmak güzel bir farkındalık oldu.

“Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında Balkanlarda Daha Etkin Bir Türkiye Yaratmak”

Her konferansta ülkeler arasında ilişkiler daha da artıyor ve yeni işbirlikleri, ticari anlaşmalar ve ortak projeler ortaya çıkıyor. Konferans sonrasınd, ulusal yönetim olarak Niş ve Novi Sad şehirlerini de ziyaret ederek oralardaki JCI üyeleri ile vakit geçirme şansına sahip olduk. Yüz yıllar süren Türk egemen yönetim etkisi bugün halen etkilerini koruyor. Ülke olarak bölgede çok iyi bir imaja sahibiz ve yapılan iş birlikleriyle ortak bağlarımız daha artıyor. Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılında Balkan Konferansını İstanbul’da yaparak hem ülke turizmine katkı sağlamak hem de ülkemize yatırım yapmayı düşünen balkan ülkelerindeki iş insanları için iyi bir ekosistem oluşturmak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen