Cum. Mar 29th, 2024

Evlenip ebeveyn olmaya hazırlanan çiftlerin en çok merak ettiği konulardan birisi de hamilelikte korunmanın gerekip gerekmediği ile ilgilidir. Bu konunun dışında anne adaylarında nadir olarak görülebilen ‘Süperfetasyon’ vakası, hamileyken tekrar hamile kalma durumunu gözler önüne seriyor. Peki hamileyken hamile kalma olayı nasıl gerçekleşiyor? Hamilelikte korunmak…

Bebek sahibi olmayı bekleyen çiftlerin kendi aralarında en çok merak ettiği konulardan birisi de hamilelikte ilişkiye girilip girilemeyeceğidir. Riskli bir hamilelik söz konusu değilse erken doğumu tetiklememek adına son 4 haftaya kadar yakınlaşma olabilir. Peki eşlerin fiziksel teması ile beraber korunması gerekir mi? Hamileyken hamile kalınabilir mi? Hamilelik döneminde iken girilen ilişkide korunmak elbette önemlidir. Hamilelik evresindeki kadınların çoğu ,her ne kadar ilişki sırasında bebeğinin zarar görebilecek olmasının endişesini taşıyorsa da hamilelik doğal bir süreç olarak düşünülmeli ve aşırıya kaçmadan eşlerle yakın temasta bulunulabilmelidir.

HAMİLEYKEN KORUNMAK GEREKİR Mİ?

Hamilelikte oluşan rahim ağzı sıvısı, rahmi koruyarak her ne kadar bariyer vazifesi görse de erkek üreme hücresinin bazı kasılmalara neden olabileceğinden dolayı hamileyken de korunmaya ihtiyaç duyulabilir. Korunma yöntemlerinden biri olarak da ya geri çekme ya da diğer alternatifler denenebilir.

Yakın temasın yasak olması doktor tarafından uygun görülmüşse buna uyulmalı ve o evrede fiziksel temasta bulunulmamalıdır. Rahim ve karnın çok fazla kasılmaması önemlidir.

HAMİLEYKEN HAMİLE KALINIR MI?

Süperfetasyon‘ olarak tanımlanan bu durum genellikle iki hafta ve bir ay arasındaki anne adaylarında görülebiliyor. Seyrek olarak görülebilen hamileyken tekrar hamile kalma durumu son yüz yılda sadece 6 defa gerçekleşti. 

Pek çok kadın bunun gerçekleşme ihtimalinin mümkün olmadığını düşünse de hamileyken tekrar hamile kalma durumları nadirde olsa yaşanıyor. İstisnai bir durum olmadığı zaman, hamilelik sona ermediği zaman yeni bir hamilelik durumu görülmez. Nedeni ise kadınların her ay yumurta gelişimine uygun yapıda olmalarıdır.

Hamile olduktan sonra yumurtalıklar işlevini duraklatır, hamile olma durumu doğum bitene kadar gerçekleşmez.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen