Per. Nis 18th, 2024

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği etkinlikle İzmirli üretici ve yetiştiricilere 100 ton yem bitkisi tohumu ve 26 adet damızlık koç dağıtımı gerçekleşti.

Menemen İlçesi Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleşen dağıtım törenine İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın yanı sıra İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, üretici ve yetiştiriciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen “2021 yılı başlangıcında ‘Tarımda 35’in İzi’ sloganıyla çıkmış olduğumuz yolda İzmir’in 30 ilçesine dokunan, yerinde yapmış olduğumuz tespitler, analizler sonucunda oluşturduğumuz 35 projemizle bir hedef koyduk. Gelmiş olduğumuz 10. ayda 35 projemizin 70’ini gerçekleştirmiş durumdayız. Bugün burada sahaya çıktığımız zaman üreticilerimizde sorun olarak dinlediğimiz önemli konulardan birine omuz vermek, destek olabilmek adına bir aradayız. Üreticilerimize yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştireceğiz” dedi.

Son 20 yılda sadece İzmir’de 5 milyar TL üzerinde destekleme gerçekleştirildiğini, 2020 yılında ise 650 milyon TL destekleme ödendiğini belirten Özen şunları söyledi: “2021 yılında destekleme rakamını 750 milyon TL noktasına taşımak gibi bir hedefimiz var. Bugün burada ilimizin kaba yem açığını giderebilmek adına 4 bin 800 dönüm alanda 7 ilçemizi kapsayan 135 çiftçimize 1 milyon 200 bin liralık bir proje gerçekleştiriyoruz. Bunun 900 bin liralık kısmını Bakanlık olarak hibe ediyoruz. Ayrıca yine bugün burada ilimizin çok büyük bir potansiyeli olan küçükbaş hayvancılığı daha kaliteli, daha iyi noktalara taşımak adına 26 adet damızlık koçu da üreticilerimize teslim edeceğiz.

Üreticilerimiz Arkasına Bakmadan Üretime Devam Etsinler

Bundan sonraki süreçte de 2021 yılı sonuna kadar, geçen yıl 555 adet olarak yapmış olduğumuz polen tuzaklı arı kovanı dağıtımını 2900 âdete çıkartarak gerçekleştireceğiz. Yine 19 ilçemizde 4800 adet küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştireceğiz. İzmirli üreticilerimiz ve yetiştiricilerimiz tarımsal üretimlerini yapmaya arkalarına hiç bakmadan devam etsinler. Arkalarında 30 ilçe Müdürlüğü, 14 Bakanlığa Bağlı Kurum, Tarım Bakanı ve Tarım Bakanlığıyla güçlü bir teşkilat duruyor. Ne zaman ihtiyaçları olursa destekleme, eğitim, proje anlamında mesai mevhumu gözetmeksizin genç, heyecanlı, cevval bir ekibin her zaman arkalarında olacağını bilmelerini istiyoruz. Yapılacak olan bu dağıtımın Kınık, Bergama, Dikili, Foça, Aliağa, Çiğli ve Menemen ilçemizdeki üreticilerimize hayırlı bereketli olmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte de 19 ilçemizin tamamında üreticilerimizi bu projelerle kucaklayacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından yem bitkisi tohumu üreticilere teslim edilerek damızlık koçların dağıtımı için İzmir Valisi Hulusi Doğan ve protokol tarafından kura çekimi gerçekleştirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen