Per. Mar 28th, 2024

Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliği odağına alan dünyanın sayılı yeşil çelik üreticilerinden Tosyalı Holding, bu yıl Tersane İstanbul’da 16’ncısı düzenlenecek olan Contemporary Istanbul’da İlhan Koman Sergisi ile yer alacak. Tosyalı Holding bu sergi ile üretim süreçlerinin DNA’sında yer alan ileri dönüşümün sanatla buluşmasına destek oluyor.

Sürdürülebilir bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için, bünyesindeki tüm şirketlerinde, hammaddeden üretim süreçlerine satış ve pazarlamadan sevkiyata kadar sürdürülebilirlik odaklı çalışan Tosyalı Holding, şimdi de 5-6 Ekim Ön İzleme ve 7-10 Ekim tarihleri arasında genel izleme il Tersane İstanbul’da kapılarını ziyaretçilere açacak olan 16. Contemporary Istanbul’da “Türk Leonardo da Vinci” olarak kabul edilen İlhan Koman’ın sergisini destekleyerek, sürdürülebilir sanatın gelişimine katkı sağlıyor.

Birleşmiş Milletler’in 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda dünya daha sürdürülebilir bir yaşam için harekete geçerken, sanatta sürdürülebilirlik akımı da her geçen gün daha fazla dikkat çekiyor. Sanat dünyası, sorumlu üretim ve tüketim etrafında birleşip artık çalışmalarını bu hedefler çerçevesinde, ileri dönüşümle yapıyor.

Sanatçılar “upcycling”, yani kullanılmış ve çöpe atılacak ürünlerden yeni şeyler üretme yöntemini kullanarak hem diğer sektörlere örnek olmak hem de gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyorlar.

Yenilikçi çözümlerle çevreye ve doğaya saygıyı esas alan, sürdürülebilirlik odaklı faaliyetleriyle dikkat çeken Tosyalı Holding, bu yıl 100. yaşını kutlayan efsanevi heykeltıraş İlhan Koman sergisinin sponsorluğunu üstlenerek hem sürdürebilir sanata destek vermek hem de sürdürebilirliğin her alanda ne kadar önemli olduğuna da dikkat çekmek istiyor. Bu anlayışla eser üreten sanatçıları destekleyerek sanat aracılığıyla sürdürülebilirliğin hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

5-6 Ekim ön izleme ve 7-10 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak olan 16. Contemporary Istanbul, 60 galeri ve kurumu Tersane İstanbul’da bir araya getirecek. Fuar ayrıca çok sayıda yabancı ziyaretçi, gazeteci ve koleksiyoneri de İstanbul’da ağırlayacak.

İlhan Koman Sergisi’nde; Sonsuz Sütun 1975, Yürüyen Derviş ve 2 isimsiz eser olmak üzere; demir, çelik ve ahşap gibi metallerden üretilmiş 4 heykel sergilenecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen