Per. Mar 28th, 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi Kapsamında İzmir’de 14 üncü etap başvuruları tamamlandı. 50 Hibe Desteği almaya hak kazanan 29 yatırımcı, hibe sözleşmelerini İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen’in de katıldığı törenle imzaladı. Verilen 50 hibe desteği ile birlikte İzmir’e kırsal kalkınma alanında yaklaşık 50 Milyon TL yatırım gerçekleştirilecek.

İmza töreninde yatırımcılara seslenen İl Müdürü Mustafa Özen: “Bitkisel üretimin, hayvansal üretimin ve su ürünlerinin yetiştirilmesi aşamasında üreticilerimizin desteklenmesi çok önemli. Bakanlığımız bu alanlarda üreticilerimizi desteklediği gibi, tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin gelişmesi için de bu proje ile 81 ilde Kırsal Kalkınma Yatırımlarına 50 hibe desteği veriyor. 2006 yılından bu yana devam eden bu proje desteği ile yatırımcılarımız İzmir’de bugüne ka

dar kırsal kalkınma alanında 421 Milyon TL yatırım gerçekleştirdi. İşletmeler için önemli bir fırsat oldu. Hibe desteği alan 461 proje ile toplam 4770 kişi iş imkanı buldu. Sizlerin de bu desteklemelerle işletmelerinizi kurarak, büyüterek tarımsal üretime değer katacağınızdan şüphem yok. Size de, İzmir’e de hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Tören, 29 yatırımcının, hibe sözleşmelerini imzalaması ile sona erdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen