Per. Nis 18th, 2024

Klasik bir gün, dolabınızı açtınız ve her zamanki gibi giyecek bir şeyiniz yok mu? Jean Paul Gaultier arkanızda! En ikonik tasarımlarından bir kıyafet kiralama servisi başlatan Gaultier, herkesin couture dünyasını deneyimlemesini istiyor. Lüks satın almanın yeni dönemine inovatif bir yaklaşım ile gelen Gaultier, 50 yıllık tasarımcı kariyerinde tasarladığı 30 bini aşkın parçayı kiralıyor.

Çarşamba günü sunulan kiralama servisinde Gaultier’in 1980’li ve 90’lı yıllardaki koleksiyonları öne çıkıyor. Madonna’nın giydiği ikonik kıyafetlerin de yer aldığı kiralama servisinde Fransız tasarımcının erkek koleksiyonları da kiralanabilecek. €150’dan €700’ya kadar değişen kıyafet kiralama ücretleri ile kısa bir süre olsa da Madonna’nın müzik turnelerinde giydiği tasarımlardan Gaultier’in unutulmaz parçalarına kadar birçok kıyafeti giyebileceksiniz.

Bu servis ile yeni nesli markasına dahil etmeyi uman Gaultier, couture deneyimini genç nesillere taşımak istiyor. Satış deneyimlerinde “vintage” kategorisini başlatan Gauliter, aynı zamanda yeni marka stratejileri ile özel müşterilerinden 50 ikonik vintage parçayı toplayarak internet siteleri üzerinden satışa sunacak.

Vestiaire Collective ve Depop gibi ikinci el moda platformlarında vintage parçalarının rekorlar kırmasından ilham alan Gaultier, artık arşiv tasarımlarını kendi markası üzerinden kiralayacak veya satacak. 2019’da defilelerden emekli olan Jean Paul Gaultier’in markası Antoine Gagey’in yönetiminde devam ediyor. Yeni atanan Kreatif Direktör Florence Tetier ile Gaultier markası yeni bir döneme başlıyor. Geleneksel moda takvimlerinden uzaklaşmak isteyen Tetier, GenZ neslinin vintage tutkusuna değinerek genç sanatçılarla ve vintage butiklerle iş birliği yapmayı planlıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen