Cum. Nis 19th, 2024

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, erken teşhisin önemine dikkat çekmek üzere Kanser Savaşçıları Derneği tarafından 23 Ekim Cumartesi günü “İyi Bak Kendine” atölyesi düzenlendi. Pierre Fabre Türkiye’nin sponsorluğunda düzenlenen atölyede, kanser savaşçısı 11 kadın güzellik ve sağlık dolu bir güne imza attılar.

90 yıllık tıbbi uzmanlığını “Sağlıktan güzelliğe” felsefesiyle harmanlayan dermokozmetik ve onkoloji alanlarında inovatif çalışmalarına devam eden Pierre Fabre, Kanser Savaşçıları Derneği tarafından düzenlenen “İyi Bak Kendine” atölyesine sponsor oldu.

Atölyeye katılan 11 kanser savaşçısı konuğa; hastalık ve tedavinin neden olduğu saç kaybı ve ciltte meydana gelen farklılaşmalar gibi fiziksel değişikliklerle baş etmelerini kolaylaştıracak yöntemlerle ilgili uygulamalı eğitimler verildi. Eau Thermale Avène ürünleri eşliğinde cilt bakımı seansıyla başlayan atölyede, makyaj uygulaması ve saç şekillendirme aktivitesi de yer aldı.

Sağlıklı besinlerin sunulduğu öğle yemeği sırasında ise Amerikan Hastanesi diyetisyeni Nilay Topçam, konukların beslenmeyle ilgili sorularını yanıtladı. Yemek sonrası Prof. Dr. Nil Molinas Mandel, erken teşhisin meme kanserindeki önemini vurgulayarak, hastalıkla ilgili soru-cevap oturumunu yürüttü. Ardından Prof. Dr. Sibel Alper atölyeye online olarak katılarak kanser hastalarında cilt sağlığı hakkında önemli bilgiler paylaştı. Atölyenin sonunda ise Fizyoterapist Yağmur Özer Aydın katılımcılara lenfödem eğitimi verdi. Gün sonunda konuklar güzellik ve sağlık dolu keyifli anlar geçirmenin yanında birbirleriyle deneyimlerini paylaşma şansı yakaladılar.

Bu aktivitenin yanında Pierre Fabre Global’in Meme Kanseri Farkındalık Ayı için yardım etkinliğine de destek sağlandı. Avrupa menşeli bir dernek olan Think Pink ile gerçekleştirilen proje kapsamında, tüm ülkelere ‘Kelime Ağacı’ gönderilerek her çalışanın Meme Kanseri ile ilgili düşüncelerini yazarak pembe kurdele ile ağaca asması istendi. Her bir pembe kurdele için 4 Euro bağış yapılacak olan etkinlikte, Ekim ayı bitimiyle her ülkedeki asılan kart sayısı kadar toplam bağış yapılacak ve bu hastalıkla cesurca mücadele eden hastalara destek verilerek, erken teşhisin önemi vurgulanacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen