Çar. Nis 24th, 2024

Her sonbahar-kış moda sezonu, podyumlarda öne çıkan dış giyim trendleri ortaya çıkıyor ve dünya çapında soğuk sokaklarda giyilmesi gereken en yeni parçaları belirliyor. Bu sezonun rahat ceketi ise zarif, kadınsı kökenlerine saygı duruşunda bulunan modern yorumlara sahip pançolar! Pelerin olarak da tercih edilen bu dış giyim parçası, bu sonbahar ve kışa yatırım yapmak için şık bir değişiklik olabilir.

Milano ve Paris’teki podyumlarda panço ve pelerinler, hassas terzilik, cesur omuzlar, çarpıcı orantılar ve daha rahat bir yaklaşımla yükseldi. Ardından, bu sezonun dikkat çekici bir sokak stili trendi olarak karşımıza çıkıyor.

Pelerin trendi dediysek, Supermen veya Kırmızı Başlıklı Kız’dan bahsetmiyoruz… Bu kışın pelerin ve pançoları modern ve sofistike; sizi sıcak ve rahat tutarken kışlık gardırobunuzu yükseltiyor. Öyleyse bu ultra şık trendi giymeye cesaret etmeye ne dersiniz?


Pelerinler, yıllardır moda radarına oldukça fazla girdi. Oldukça eski dönemlerde pelerinleri erkekler giyiyordu. Viktorya döneminde ise kadınlar erkeklerden daha fazla pelerin giymeye başladı. Özellikle kırmızı olanlar, iyi bir terbiye ve toplumda yüksek bir itibarın simgesiydi. Hareket özgürlüğüne sahip, sıcak tutma ve vücudu sert hava koşullarından koruma ihtiyacından doğan pançolar; İspanyol öncesi zamanlardan beri And Dağları ve Patagonya Yerli Amerikan halkları tarafından kullanılmaktadır ve bu nedenle tipik Güney Amerika giysileri olarak kabul edilir. 1970’lerde ise panço, hippi hareketi sırasında Amerikalı kadınlar için olmazsa olmaz bir stil öğesi haline geldi.

Pelerinler, dünyanın dört bir yanındaki kültürler tarafından bin yıl boyunca giyilen esasen basit giysilerdir. Ancak modern pelerinler, moda öncüsü markalar ve tasarımcılar tarafından güncellendi ve günümüz trendleriyle kolayca uyum sağlayan daha stilize bir görünüme sahip oldu.

Her bedene uyan pançolar, yüksek konfor düzeyine sahip modaya uygun bir dış giyim parçasıdır. Pançolar, geleneksel olarak kare şekli ve püskül süslemeleriyle dikkat çekerken; modern pançolar aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli stillere, baskılara ve süslemelere sahiptir. Pelerinden daha az resmi olarak kabul edilen bir panço, çeşitli farklı kıyafetlere kolayca uyum sağlayabilir ve her vücut tipine uyabilir.

Panço seçerken dikkat etmeniz gereken nokta ise, mevcut gardırobunuz ve genel tarzınızla iyi uyum sağlayacak bir model tercih etmek. Ama şunu söylemeliyiz ki; ister kaşmir bir pelerin ister örgü bir panço seçin; çok yönlülüğüne ve mevsimler arası stiline şaşıracaksınız.

Panço ya da pelerin giyerken sıklıkla ortaya çıkan ilk sorun katmanlamadır: nasıl kombinlemeli? Cevap gerçekten ne tarz bir pelerin baktığınıza bağlı… Hafif bir yapıya sahip pançoyu, havanın sizi nereye götüreceğinden emin olmadığınız günlerde en sevdiğiniz motorcu ceketinin üzerine sarabilirsiniz. Daha kalın, daha hacimli bir pelerin seçtiyseniz, en iyisi onu yalnız bırakmak ve altına basit parçalar eklemek.

Trende çarpıcı, dramatik bir giriş yapmak istiyorsanız, çok renkli bir pelerin seçin ve kıyafetinizin geri kalanının sade ve uyumlu olduğundan emin olun.

Şık diz boyu çizmeler ya da geniş paçalı bir pantolon, pelerin ya da panço ile yapacağınız kurtarıcı kombininiz olabilir.

Star bir görünüm istiyorsanız oldukça uzun bir pelerin tercih edin. Pançonun cazibesini arttırmak için mükemmel bir tercih! Topuklular ile bu görünümü daha da güzelleştirmekten çekinmeyin.

Panço, gömlek, pantolon… Katmanlar size göre değilse, neden daha basit bir pelerin esintili elbise ile trende dokunmuyorsunuz?

Pelerin trendini uygulamanın ve görünümünüzü tamamlamanın havalı yollarından biri de basit olsa da kemer takmaktır. Orta kalınlıkta bir kemer seçin; çok ince olan her şey kaybolur ve çok kalın olan her şey çok rahatsız hissettirir.

Sonbahar 2021 podyumlarında, Etro, Isabel Marant, Jimmy Choo gibi tasarımcılar pançoları trendlere uygun bir siluet olarak görürken; Chloé ve Max Mara podyumlarında yıllarca beklemede kaldılar. Yeni renk kombinasyonları ve dokulardaki enerji dolu panço seçeneklerinden, sonbahar için tanesine sahip olmanın zamanı geldi.

Bu sezonda yatırım yapabileceğiniz en şık 20 pançoyu inceleyin.

1

H&M
Dik Yakalı İnce Triko Panço
299 TL
hm.com

2

ETRO
Geometrik Desenli Panço
9950 TL
beymen.com

3

YARGICI
Puffer Panço
379,99 TL
yargici.com

4

ISABEL MARANT ETOILE
Gabin Panço
7487 TL
fwrd.com

5

ZARA
Şişme Panço
449,95 TL
zara.com

6

RED VALENTINO
Deri Trenç Pelerin
2300 €
redvalentino.com

7

FENDI
Kahverengi Naylon Pelerin
2250 $
fendi.com

8

TWIST
Gri Panço
599 TL
twist.com.tr

9

BURBERRY
Monogram Yün Kaşmir Jakarlı Pelerin
11850
tr.burberry.com

10

IPEKYOL
Kapitoneli Panço
1250 TL
ipekyol.com.tr

11

VERSACE
Yün Panço
13400 TL
versace.com

12

MASSIMO DUTTI
Kaşmir Yünlü Pelerin
2.999 TL
massimodutti.com

13

RELISH
Panço
2795 TL
vakkorama.com.tr

14

GUCCI
Çıkarılabilir Pelerin Tüvit Yelek
2300 €
farfetch.com

15

SILK&CASHMERE
Kaşmir Karışımlı Alexis Kürk Detaylı Pelerin
8250 TL
silkandcashmere.com

16

JIMMY CHOO
Yün Dokuma Örme Panço
450 €
row.jimmychoo.com

17

PINKO
Püskül Detaylı Pelerin
9990 TL
pinkoturkey.com

18

UNITED COLORS OF BENETTON
Çift Taraflı Panço
399,99 TL
tr.benetton.com

19

FALCONERI

20

TOMMY HILFIGER
2249 TL

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen