Sal. Nis 23rd, 2024

Yaklaşık 3 yıldır çekilen Kuruluş Osman’ın platosu yenilendi. Artık bir obadan devlete dönüşmeye hazırlanan Osman Bey’in yaptığı değişim ekranlara da yansıyacak. Yeni sezona yansıyacak değişimler için yapım şirketi kesenin ağzını açtı.

Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu anlatacak olan Kuruluş Osman’da kurulan dev plato hayran bırakmaya geliyor. Sabah gazetesinin yazarı Ömer Karahan bugünkü köşe yazısında ziyaret ettiği dizi setiyle ilgili merak edilenleri paylaştı. 250 kişilik sanat ekibinin kılıç, kalkan, hançer mızrak gibi ürünlerin yanı sıra günlük hayatta kullanılan aksesuar ve ev eşyalarından 5 bin adet ürettiğini belirti.

Bunun yanı sıra yaklaşık 16 yeni karakterin diziye dahil olduğunu hatırlattı. Yeni afiş ise hayranların ağızlarını açık bıraktı. Dizinin yeni sezonunda bol bol yer alan aksiyon sahnelerinde özellikle dalış ekibi için 10 gün aralıksız profesyonellerin ekibe eşlik ettiğini belirtti.

Diziye yeni dahil olan tekfurlar için 2 farklı Bizans sarayı inşa edildi. 70 bin metre kumaşla 100 kostüm yeni dikildi. Otak bir devletin başlangıcını simgelemesi için yeniden daha büyük ve geniş inşa edildi. 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen