Cum. Nis 19th, 2024

On-chain analiz firması Sentiment verilerine göre ETH madencileri son 5 yılın rekorunu kırdı. Ödüllerini satmak yerine beklemeyi tercih ediyorlar ve yine Sentiment’e göre bu ATH’nin yolunu açabilir. Analistlerde lider altcoin için yıl sonuna 4.000 dolar üzerini bekliyor. İşte ayrıntılar…

Altcoin madencileri beklemeyi tercih ediyor

London hard fork ile ortaya çıkan Ethereum yakımlarına rağmen, madenciler hala madencilikten iyi miktarda gelir elde ediyor. ETH için madencilerin elindeki bakiye 2016’dan beri düşüyordu. Bu çoğunlukla kötü piyasa koşullarının ve madencilerin madencilik faaliyetlerini finanse etmek için varlıklarını satmasının bir kombinasyonuydu. Bu rakam 2021’de tekrar toparlandı. 2020’de başlayan boğa koşusunun ardından Ethereum’un fiyatı daha yüksek fiyatlarda şekil almaya başladı. Buna ek olarak, madenci kazançlarının dolar değeri de yükselmeye başlamıştı. Mevcut metrikler, madenciler tarafından tutulan ETH değerinin beş yılın en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor. Madencilerin ETH’de bu kadar değere sahip olduğu son zaman 2016’da olmuştu.

Sentiment, ATH için yolun açık olduğunu söylüyor!

Veri analizi firması Sentiment, madencilerin mevcut ETH bakiyelerini gösteren bir rapor yayınladı. Rapora göre, madenci ETH bakiyeleri şu anda 532.75K ETH’de ve toplam bakiye 1.85 milyar dolardan fazla. Firma Ethereum’un kolayca ATH seviyelerine ulaşabileceğini söylüyor:

Ethereum, 16 gün içindeki en yüksek fiyatı olan 3.480 dolara kadar yükseldi. Özellikle, madenci bakiyeleri fırlamaya devam etti. 532,750 ETH, 13 Temmuz 2016’dan bu yana madencilerin elindeki en büyük bakiye. Bunların değeri 1,85 milyar dolar, kolayca ATH yapabilir. 

ETH madenci bakiyeleri bu miktara en son Temmuz 2016’da, Ethereum Blockchain’in hayata geçmesinden kısa bir süre sonra ulaşmıştı. ETH’nin değeri, raporun yayınlanmasından bu yana çok daha yükseldi ve mevcut denge değerlerini daha da yükseltti. Bu, madenci ETH bakiyelerinin şimdiye kadarki en yüksek değeri. Ek olarak, madenciler çantalarını tutuyorlar. Piyasa daha elverişli hale gelene kadar satmayı reddediyorlar.

Ethereum rekor fiyat için tırmanıyor

ETH’nin son zamanlardaki büyümesi, madenci ETH bakiyelerinin değerindeki artışa büyük katkıda bulundu. Bu, madenciler arasında artan tutma hissi ile birleştiğinde, madenci bakiyelerini rekor seviyelere çıkardı. Ancak rekor seviyelere geri dönüş yaşayan sadece madenci bakiyeleri değil. Ethereum fiyatı, kanlı Eylül ayında acı çekmişti. Bu, en büyük altcoin fiyatını 3.000 doların altına düşürdü ve ETH için bir ayın en düşük seviyesi olan 2.600 dolara yaklaştı.

Şimdi, mevcut toparlanma trendleriyle birlikte, analistlere göre ETH fiyatı yeni bir rekor seviyeyi kırmaya hazırlanıyor. ETH’nin son kırılması, fiyatını 3.600 doların oldukça üzerinde konumlandırdı. İndikatörler, lider altcoin fiyatını 4.000 doların üzerine çıkaran boğa rallisine işaret ediyor. Piyasa analistlerinin yıl sonu tahminleri, 5.000 dolarlık bir fiyat işaretine yerleştirdi ve Bitcoin’de 100.000 dolara ulaştı. Ethereum’un analistler tarafından belirlenen fiyat hedeflerine ulaşıp ulaşmayacağını söylemek için henüz çok erken. Ancak şimdi yeşilde işlem görüyor ve kripto yatırımcıları arasında tercih edilmeye devam ediyor. ETH’nin fiyatı, yazı yazılırken 3.604 dolar civarındaydı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen