Per. Mar 28th, 2024

Milas’ta çıkan fırtınadan ve hortumdan dolayı bazı mahallelerde maddi zarar oluştu. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, fırtınadan dolayı zarar gören mahallelerde incelemelerde bulundu.

Uzun süredir beklenen yağış, dün Milas’a yağdı. Yağışın yanı sıra saatte 70 kilometre hızda esen rüzgarla birlikte bazı bölgelerde evlerin çatıları uçtu, elektrik direkleri devrildi. Milas’ta dün saat 14’te başlayan kuvvetli sağanak yağışın ardından Derince, Kandak ve Selimiye mahallelerinde meydana gelen şiddetli fırtınadan dolayı evlerin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Derince Mahallesi’nde 15 ev hasar gördü. Fırtına sebebiyle yaralanan olmazken, bazı bölgelerde maddi hasar oluştu.

“Milas Belediyesi Tüm Ekipleriyle Sahada”

Meydana gelen hortumun ardından hemen bölgeye intikal eden Milas Belediyesi’ne bağlı ekipler, çevrede hem güvenliği aldı hem de ağaçların devrilmesi sonucu kapanan yolları açtı. Milas Belediyesi’ne bağlı ekipler diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde çalışmalarını ilk andan itibaren sürdürdü. Bölgede zarar gören evlerin hasar tespit çalışmalarını gerçekleştiren ekipler, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın talimatıyla zarar gören yerlerde en kısa sürede çalışmalarına başlayacak. Fırtınadan etkilenen mahallelerde incelemelerde bulunan Başkan Tokat yaptığı açıklamada, “Bugün bir yağmur ve fırtına bekliyorduk. Ama böylesine büyük bir felaket beklemiyorduk. Özellikle Derince, Kandak, Karşıyaka ve Selimiye mahallelerimizde fırtına etkili oldu. En çok hasar Derince Mahallesi’nde görünüyor.” ifadelerini kullandı.

“Asıl Şiddetli Yağmur Cuma Günü”

Fırtınadan dolayı can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Başkan Tokat, “Asıl şiddetli yağmur Cuma günü gelecek. Vatandaşlarımızın daha fazla zarar görmemesi için burada gerekli müdahaleleri yapmamız gerekiyor. Milas Belediyemizin tüm birimleriyle buradayız. Tespitlerimizi yaparak derhal öncelikli, acil müdahalelere başlayacağız” dedi.

“Oksijen Tüpüne Bağlı Hastaya Belediyeden Jeneratör”

Derince Mahallesi’nde fırtınanın ardından elektrikler kesildi. Mahallede yaşayan ve oksijen tüpüne bağlı olan Aysu Yalçın elektriklerin kesilmesiyle birlikte oksijen tüpünü kullanamadı. Aysu Yalçın’ın oğlu Mustafa Yalçın, ilk andan itibaren bölgede bulunan Milas Belediyesi ekiplerine durumu bildirdi. Kısa süre içerisinde eve jeneratörü getiren ekipler, Yalçın’ın oksijen tüpünü kullanabilmesini sağladı.

“Milas Belediyesi’ne Teşekkür”

Konuyla ilgili konuşan Aysu Yalçın’ın oğlu Mustafa Yalçın, “Milas Belediyesi fırtınanın çıktığı ilk andan itibaren yanımızdaydı. Aniden başlayan yağışın ve hortumun etkisiyle evimizin camları kırıldı ve tarım arazilerimizde zarar meydana geldi. Elektriklerin kesilmesiyle birlikte annem oksijen tüpünü kullanamadı ve oldukça mağdur olduk. Can havliyle belediye ekiplerine durumu bildirmemizin ardından bulunduğumuz eve jeneratörü getiren Milas Belediye personeli oksijen tüpünü kullanmamıza olanak sağladı. Başta Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat olmak üzere, sahada fedakarca çalışan tüm Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen