Per. Nis 18th, 2024

Başka hiçbir anime, oyun dünyasında Akira Toriyama’nın Dragon Ball’u kadar büyük bir dalgalanmaya sahip olmadı . Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball GT ve Dragon Ball Super, başlangıcından bu yana oyun stüdyolarına lisanslanmıştır ve diğer Dragon Ball Z oyunlarının yayınlanmasının önünü açmıştır. Dragon Ball Z: Kakarot beklentisinden kaynaklanan Dragon Ball popülaritesinin son zamanlarda yeniden canlanmasıyla ilgi bir hayli arttı.

16- Dragon Ball Z: Burst Limit


Burst Limit ile ilgili ilk dikkat çeken şey oyunun ne kadar güzel göründüğü. Diğer oyunlara nazaran daha gösterişli bir görüntüye sahip olan Burst Limit, 5 Haziran 2008 tarihinde PlayStation 3 ve Xbox 360 için yayınlanan bir video dövüş oyunudur.

Oyundaki savaşlar her biri tempolu ve keyifli bir tempoda oynandığı için oyunun tarzına uygun mekanikler sağlamakta. Çoğu oyuncuya göre basit görünen bir oyun gibi gözükse de oynanış zorlayıcı olabilir.

15- Dragon Ball Z Supersonic Warriors


En iyi Dragon Ball Z oyunlarının çoğu, anime hikayesini basitçe yeniden anlatır. Supersonic Warriors tam da bunu yapıyor. Benzersi hikayesiyle oyun kendini diğer Dragon Ball Z oyunlarından ayırıyor.

14- Dragon Ball Z: The Legacy Of Goku II


DB serisinin diğer türlerle denemeler yapması her zaman güzeldir. Aslında, en iyi Dragon Ball Z oyunlarından bazıları, örneğin Legacy of Goku II gibi yalnızca savaşmaya odaklanmaz. Bu 16 bitlik oyun, büyük savaşlar kadar serinin macera kısmına da odaklanan bir RPG tarzındadır.

13- Dragon Ball: Raging Blast


Raging Blast, daha sinematik öğeler ve büyük, gösterişli, uygun saldırılarla 3D, aksiyon dolu dövüş içeren bir oyundur. Zamanla oyun ile birlikte animesi ve mangasına bir hayli ilgi artınca bizde listemizde yer vermek istedik. Oynanış açısından Raging Blast, Tenkaichi oyunlarına benzer şekilde oynadığı için seriye pek çok yeni özellik katmasada listemizde yer almayı başaran bir diğer Dragon Ball Z oyunu oldu.

12- Dragon Ball Z: Xenoverse 2


Xenoverse oyunları, neslin en iyi RPG’leri arasında yer almasa da, ikisi de hala daha oynanan oyunlar arasındadır. Genel olarak, Xenoverse 2, seriinin ilk oyununa göre daha fazla özellik ve yenilik taşıdığından diğer oyuna göre daha ilgi çekici bir hal aldı.

Oyunun en güzel yanlarından biri hikayesi. Ne yazık ki, Xenoverse 2 çok heyecan verici bir arena savaşçısı deneyimi sağlamadığından, dövüşler anlatının kalitesine tam olarak uymuyor.

11- Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3


Budokai oyunlarının hayranları ile Budokai Tenkaichi hayranları arasında yoğun bir bölünme var. Budokai bir dövüşçü ama Tenkaichi, kısmen geliştiricilerin rekabet edemeyeceğini bildikleri için Tenkaichi’yi bir arena dövüşçüsü yaptı. Tüm DBZ dövüş oyunları (FighterZ’e kadar) bu oyunların her ikisinin de mekaniğini kopyalamaya çalıştı.

10- Dragon Ball: Fusions


Dragon Ball: Fusions oyun severler tarafından oldukça eleştirilern bir oyundur. Bir Dragon Ball RPG olarak bu oyun Dragon Ball Z arasında nadir bulunan oyunlardan biridir. Hayranlara daha önce hiç görmedikleri türden şeyler sunan benzersiz bir RPG türündeki deneyimi ile listemizde yer aldı.

9- Super Dragon Ball Z


PlayStation 2 için çıktığında, pek çok oyun sever Super Dragon Ball Z’yi pek umursamadı. Budokai ve Budokai Tenkaichi serilerinin hızlı oynanışı, hayranları Super Dragon Ball Z’nin eğlenceli ve heyecan verici bir aksiyon oyunu olacağını umuyordu. Fakat ama elde ettikleri çok daha yavaş tempolu, teknik bir dövüştü. Beklenenden daha az karaktere sahip olması oyun için dezavantajmış gibi gözüksede karakterlerin özellikleri sayesinde alışılmışın dışında bir dövüş deneyimi sundu.

8- Dragon Ball: Advanced Adventure


Dragon Ball serisine dayanan Game Boy Advance için piyasaya sürülen tek oyunculu ve çok oyunculu modlarının bulunduğu eşsiz bir Dragon Ball Z oyunudur. 18 Kasım 2004 tarihinde yayınlanan oyun Game Boy Advance platformu için piyasaya sürüldü.

7- Dragon Ball Z: Buu’s Fury


Dragon Ball Z’nin Toonami döneminin başlarında çıkan 2D uyarlamalı bir dövüş oyunu olarak Dragon Ball Z’nin sevilen oyunları arasına girdi. Buu’s Fury’nin 2D grafikler sunması o zamanlarda gayet iyi bir iş çıkarılmışa benzesede oyunseverler 3D oyunlara yönelmesiyle birlikte 2D grafikli oyunlar teker teker raflara kaldırılmaya başlandı.

6- Dragon Ball Z: Attack of the Saiyans


Dragon Ball Z: DS için Saiyanların Saldırısı, serinin hayranları tarafından genellikle unutulur. Saiyanların hikayesini anlatan ilk macera oyunu değil – hatta Saiyan Saga’yı anlatan ilk RPG bile olamsada oyun Dragon Ball Z tarihinde önemli bir yere sahip.

5- Dragon Ball Z: Infinite World


2008’de PlayStation 2’nin çöküşü yaklaşırken, PS2’nin zaten bilinen harika serisine eklemek için son bir Dragon Ball oyunu piyasaya sürüldü. Bu oyun aslında Budokai 4’e benziyor, Budokai 3’ün en iyi unsurlarını alıyor ve bazı önemli kusurları düzeltiyor.

Budokai’den “Dragon Rush” özelliğinin hariç tutulması, burada büyük bir artı olarak görülüyor. Neredeyse öncekiler kadar popüler olmasa da, oyun eleştirmenlerinden oldukça düşük inceleme puanları almış olsa da, bu oyun birçok hayran tarafından seviliyor ve serideki en az oynanan oyunlardan biri haline geliyor.

4- Dragon Ball Z: Super Butoden 2


Birçok modern oyuncuya, bazı eski, 2D dövüş oyunlarını Budokai Tenkaichi veya Xenoverse’in üzerine yerleştirmek hakaret gibi görünebilir. Çok az bir kesimin oynadığı bu güzel oyun hakkında eleştiri yapmak bizlere düşmez. Oyunun bölünmüş ekrana ihtiyaç duyduğu pek çok farklı ortamda çok büyük aşamalara sahiptir. Modern Dragon Ball Z oyunlarından çok daha az karaktere sahip olsa da, Dragon Ball Z: Süper Butoden 2, Dragon Ball Z tarihinde önemli bir yere sahiptir.

3- Dragon Ball Z: Kakarot


Dragon Ball oyunlarının uzun listesindeki en çok beklenen oyunlarından birisi olan Dragon Ball Z: Kakarot, çok sevimli hikayesi ile dikkat çekiyor. Listede gittikçe oyunların kalitesinin arttığını görebiliriz.

Kakarot, fanatik hayranlara gerçekten hitap eden harika bir tek oyunculu deneyimdir ve tek dezavantajlarından biri ise animeden hoşlanmayanlar bu oyuna fazla ilgi göstermeyecektir. RPG öğeleri eğlenceli ve sezgiseldir fakat belli bir yerden sonra kendini tekrarladığını görebiliriz.

2- Dragon Ball Z: Budokai 3


Dragon Ball Z: Budokai 3 bir süredir serinin en iyi dövüş oyunuydu. Müthiş bir karakter dengesi, oyun mekaniği, hızlı tempolu aksiyon, hikaye modu ve etrafındaki herhangi bir Dragon Ball Z oyununun sade eğlencesine sahipti. Başka hiçbir oyun, Budokai 3 kadar konuşulmadı.

1- Dragon Ball FighterZ


Geldik listemizin ilk sırasına, gerçektende FighterZ’nin bu listede ilk sırayı hakeden bir oyun olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebliriz. FighterZ o kadar dengeli, duyarlı ve teknik bir dövüş sistemine sahip ki, oyun Esports’ta dahi kullanılıyor. Bu da listemizin ilk oyunu yapmayı kesin kılıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen