Sal. Nis 23rd, 2024

EMRE TOPALOĞLU – SKORER DIŞ HABERLER

Suudi Arabistan’ın bu dev girişimi dünya futbolunda büyük bir yankı uyandırırken süreç boyunca çok ilginç gelişmeler yaşandı. Teklifler, restleşmeler ve yasaklarla geçen süreç sonunda anlaşmayla sonuçlandı. İşte yaşananlar…

SATIN ALMA ENGELLENMİŞTİ

Daha önce Manchester United için 3 milyar poundluk teklif yapan fakat reddedilen Salman bu kez Newcastle’a talip olmuştu. Tam her şey tamamlandı, satış gerçekleşecek derken Arapların karşısına engeller çıktı.

KORSAN YAYIN VE CEMAL KAŞIKÇI TEPKİSİ

Arap Prens, Newcastle yönetimiyle 300 milyon pounda (3.6 milyar TL) el sıkıştı fakat hem yayıncı kuruluş beIN Sports’un Arabistan’daki korsan yayın tepkisine hem de insan hakları örgütlerinin Cemal Kaşıkçı tepkileriyle karşılaştı.

SATIN ALMA GİRİŞİMİ SONLANDIRILMIŞTI

Bu tepkiler ve engellemeler sonrası Prens Selman ve servet fonu PIF, PCP Capital Partners ve Reuben Brothers şirketlerini de kapsayan Suudi Arabistan destekli konsorsiyum, Newcastle United’ı satın alma girişimini sonlandırdığı aktarıldı.

ULUSLAR ARASI AF ÖRGÜTÜ’NDEN PREMİER LİG’E MEKTUP

Suudi Arabistan’ın Newcastle United’ı satın alma teklifi, insan hakları grupları ve Katar merkezli spor yayıncısı beIN Sports’un tepkisini çekmişti.Uluslararası Af Örgütünün İngiltere Direktörü Kate Allen, Premier Lig Başkanı Richard Masters’a mektup yazarak, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu liderliğindeki bir konsorsiyumun Newcastle United’ı satın almasının engellenmesini istemişti.

TARAFTARLAR KULÜBÜN SAHİBİNİ İSTEMİYOR

Tüm bu gelişmeler sonrası Suudi Arabistan kaynaklı konsorsiyum satın almadan çekilmiş ve Newcastle United’ın yönetimi, kulübün sahibi Mike Ashley’de kalmaya devam etmişti. Newcastle United taraftarlarının büyük tepki gösterdiği ve yönetimi bırakmasını istediği Mike Ashley’e her maç pankartlar tezahüratları hiç durmadı.

SATIN ALMA 24 SAAT İÇİN TAMAMLANDI

Aradan geçen 18 aydan sonra Arabistan – Newcastle hattında sürpriz bir gelişme yaşandı. Taraflar arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlandı ve Newcastle United’ın yeni sahibi Suudi Arabistan destekli bir konsorsiyum oldu.

ARABİSTAN’DA YAYIN KRİZİ ÇÖZÜLDÜ

Bu sürpriz gelişmenin, Arabistan’ın beIN Sports’a koyduğu 4 yıllık yasağı kaldırması ve korsan kaynaklı yayınları sonlandıracağı sözünü vermesi üzerine yaşandığı ifade edildi.

NEWCASTLE’IN YENİ SAHİBİ PRENS SALMAN OLACAK

Satın almanın tamamlanması sonrası Newcastle United’ın yeni sahibi resmen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mohammed bin Salman oldu.

YENİ ÜYE OLANLARA 10 TL HEDİYE

TARAFTAR DÜNYA YILDIZLARINI BEKLİYOR

Newcastle United taraftarlarının Manchester City’de olduğu kulübü bambaşka bir çehreye büründürüp, dünya yıldızlarını transfer etmesini dört gözle bekliyor. 

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen