Cum. Nis 19th, 2024

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya çevreleri ile Kırklareli kıyıları, Çanakkale’nin kuzeydoğu, Balıkesir’in kuzey ve Van’ın doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülkenin güneydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Kıyı Ege ile Akdeniz bölgelerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 21°C: Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlıANKARA °C, 21°C: Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 27°C: Az bulutlu ve açıkANTALYA °C, 30°C: Az bulutlu ve açıkZONGULDAK °C, 18°C: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı

TRABZON °C, 21°C: Çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak yağışlıERZURUM °C, 15°C: Parçalı ve çok bulutluDİYARBAKIR °C, 27°C: Az bulutlu ve açık

SALI GÜNÜ YAĞIŞLAR TAM 29 İLDE ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Salı günü; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Sinop, Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı’da yağmur etkili olacak.

EKİM AYINA DİKKAT

Öte yandan uzmanlar, bu yıl Ekim ayının yurt genelinde mevsim normallerinin altında sıcaklıklarla geçeceğini tahmin ediyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen