Cts. Nis 20th, 2024

TARTIŞMALI POZİSYONLAR

Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor’u 3-2 yenerek zirve yarışına tutundu. Fanatik Gazetesi yazarı Deniz Çoban, Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının tartışmalı pozisyonlarını Süper Lig’in yayıncı kuruluşu yayıncı kuruluşun ekranlarında değerlendirdi. Not: Görüntüler Beinsports’tan alınmıştır.

‘PENALTI VERİLSE DAHA DOĞRU OLURDU’

“Selim, topa sağ ayağıyla hamle yapıyor ve ciddi risk alarak geliyor. Kollarını açmış, doğal olmayan bir şekilde büyütmüş. Top sonra Galatasaraylı oyuncunun ayağından sekiyor, kısa mesafeden eline geliyor, dizinden de sekiyor. Elini kapatmaya çalışıyor, topu da vücuduna sıkıştırıyor. ‘Devam’ diyene bir şey demem ama Selim’in hareketi, baştan o riski alması, kollarını açarak bu şekilde gelmesi bence çok riskli. Penaltı verilse daha doğru olurdu.

‘BU POZİSYONDA 3 TANE FAUL VAR’

Bu pozisyonda 3 tane faul var, gidiyor gol oluyor. VAR öyle demiş, hakem böyle demiş… Arkasını dönmüş pozisyona… Bu kadar kritik bir anda hiçbir şeyden haberi yok. Bugün Ali Palabıyık sahada değildi.’

‘KIRMIZI KART ÇIKABİLİRDİ’

Sarı karta itiraz etmedim ama… Hız var, şiddet var, gergin ayak var… Ayak şekil değiştiriyor, şansa kramponun üzerinden kayarak kurtuluyor. Bu durum hakemi kurtarabilir, verdiği kartı haklı gösterebilir ama kırmızı kart çıksa benim daha çok hoşuma giderdi. Galatasaraylı oyuncu çok şanslı, ayak sekmiş.’

‘PENALTILIK BİR İTME DEĞİL’

Mohamed’in pozisyonunda penaltıya sebebiyet verecek bir itme olduğunu düşünmüyorum.’

‘TÜRK HAKEMLİĞİNİN YARA ALDIĞI DAKİKA’

Bugün Ali Palabıyık’ın verdiği birçok tartışılan kararı var ama bence şu dakika Türk hakemliğinin çok büyük yara aldığı dakika. Sözlerimi seçmeye çalışıyorum. Sarı kartı göstermişsin. Oyuncu o sarı karta rağmen sakinleşmiyor. Ağzınızın içine kadar girmiş bir şeyler söylüyor, sizi protesto ediyor.

‘GÖRDÜĞÜ HALDE KIRMIZI KART GÖSTEREMİYOR’

Ali Palabıyık’ın görmedim, duymadım, görmediğin anda oldu deme şansı yok. Muslera topa vurduktan sonra dönüp bakıyor, görüyor. Gördüğü halde de kırmızı kartı gösteremiyor. Bunun hiçbir izahı yok. Bugün verdiği kararların hepsini kabul edelim, önü perdelendi, göremedi, yağış vardı, yorgundu, morali bozuktu… Her şey tamam ama bu gösterilmeyen kırmızı kartın izahı olamaz. Bu kırmızı kartı bir hakem gösteremiyorsa kusura bakmasın kendini bir daha kontrol etsin. Cümleleri seçmeye çalıştım, ne olur affedin.

‘SARI KARTI YETERLİ GÖRÜYORUM’

Bu pozisyonu dünkü Josef pozisyonuna benzetenler var. Asla benzemiyor. Çünkü ayağın pozisyonu gereği, yatmış bir ayağın üzerine basıyor ve yaralayıcı olma ihtimali çok düşük. Ben sarı kartı yeterli görüyorum.

‘MOHAMED KIRMIZI KART GÖRMELİYDİ’

Tartışmasız Mostafa Mohamed, ikinci sarı karttan kırmızı kart görmeli ve ihraç edilmeliydi. Kontrolsüz bir faul. Klasik bir sarı kart.

‘KIRMIZI KART DOĞRU KARAR’

Ali Palabıyık’ın maçtaki tartışılmayacak ender kararlarından birisi. Kaleci kalede olmadığı için de bariz gol şansı. Oyuncu geçse gol yapacak. Dengesini bozuyor. Kırmızı kart doğru karar.

‘BU GOLÜN YÜZDE 100 İPTAL EDİLMESİ GEREKİRDİ’

Bu golün yüzde 100 iptal edilmesi gerekirdi. Lale hocam sordu ya, ‘VAR var mı?’ diye. VAR biraz havayı koklasa, ne olduğunu takip etse… Ali Palabıyık bu pozisyonda yanlış yerde duruyor. İlk pozisyonda topu gösteriyor, Halil topla oynadı diyor. VAR’ın temel prensibi ne zaman devreye girer? Hakemin görmediği bir şey olduğunda devreye girer. Adam topu gösteriyor, Halil’in topla oynadığını zannediyor.

‘İKİ TAKIMA DA BARİZ HATALAR YAPTI’

1. dakikadan itibaren başladık. Galatasaray’ın yediği gol faul. Cicaldau’ya yapılan harekette kırmızı kart görse, Rizespor 10 kişi kalsa… Galatasaray’ın aleyhine yapılan hatalar. Sonra Muslera atılmıyor, Mohamed’in verilmeyen ikinci sarısı var. İki takıma da bariz hatalar yaptı. Hakem art niyetliydi diyorlar. Mümkün değil, iki tarafa da yapıyor. Belki şöyle art niyetlidir: Serdar Tatlı istifa etsin istiyordur. Belki onun için yapmıştır. Bilmiyorum. (Gülerek).

‘OYNATILAN 2.5 DAKİKA NORMAL’

90. dakikada 8 dakika uzatma verildiğinde oyun duruyor. Sakatlık var. Sonra oyuncu değişiklikleri yapılıyor. 90.00’da uzatma verildikten sonra oyun 92.01’de başlıyor. 2 dakika hiç oynanmıyor o arada. Ardından Rizespor’un kontrolünde lehine faul verildiğinde, kornere, auta çıktığında Rizesporlu oyuncular topu geç sokuyor. 8 dakikanın üzerine oynatılan 2.5 dakika normal. Hatta daha fazlası bile olabilirdi. Zaman konusunda bence sıkıntı yok. Ben 8 dakikalık bölümü taradığımda… Şunu da söyleyebilirim: Belki oyunda 8 dakikadan çok daha fazla gecikme vardır.”

YENİ ÜYE OLANLARA 10 TL HEDİYE

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen