Sal. Nis 23rd, 2024

Netflix’in rekorlar kıran ‘Squid Game’ serisini bir oturuşta izlediyseniz ve geceleri uyuyamıyorsanız yalnız değilsiniz. Her distopik sahnede “Ben bu diziyi izleyemeyeceğim” dedikten sonra bir bölüm daha bir bölüm daha diyerek seriyi tamamlayanlardansanız, ikinci sezonu en az bizim kadar merak ettiğinizi düşünüyoruz. Kabus sürecini atlattıktan sonra güvenle ikinci sezona başlayabiliriz!

17 Eylül’de Netflix üzerinden yayınlanan ve 90 ülkede Netflix’in birinci sırasında yer alan ‘Squid Game’ izlenim platformunun İngilizce olmayan en başarılı serisi oldu. Son günlerde ‘Bridgerton’ serisini geçerek en iyi başarı elde eden yeni seri ünvanını kazaran ‘Squid Game’ TikTok üzerinden de 27.5 milyar paylaşım aldı!

Borç problemleri olan 465 kişinin altı gün içerisinde altı farklı çocuk oyununu tamamlama mücadelesini gördüğümüz distopik ‘Squid Game’ serisinde kazanan $38 milyon alıyordu. Kaybedenlere ne oldu diye soruyorsanız… Hiç bahsetmek istemezdik ancak hepsi oldukça acımasız ve korkunç bir ölümle karşılaştı. Açık uçlu sezon finalinin ardından ne olacağını merak ediyorsanız ikinci sezon hakkında bilmeniz gereken her şeyi aşağıda görebilirsiniz…

SQUID GAME DİZİSİNİN İKİNCİ SEZONU DOĞRULANDI MI?

Serinin ikinci sezonu net bir şekilde doğrulanmadı ancak Netflix’te elde ettiği olağanüstü başarının ardından ikinci sezon haberinin de geleceğine eminiz. Netflix genelde dizilerinin yenileme haberlerini birkaç ay sonra açıklıyor, bu nedenle yakında bir duyuru yapılacağını düşünüyoruz.

‘SQUID GAME’ SERİSİNİN İKİNCİ SEZONU NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Eğer ikinci bir sezon doğrulanırsa, ne yazık ki ‘Squid Game’ serisini uzun bir süre ekranlarda göremeyeceğiz. İlk olarak 2019’da yapılan ‘Squid Game’ duyurusunun arından prodüksiyon ve çekimler neredeyse 2 sene sürmüştü bu nedenle yeni bir sezonun 2023 hatta belki 2024’te vizyona girmesini bekleyebilirsiniz.

SQUID GAME DİZİSİNİN KADROSU İKİNCİ SEZON HAKKINDA KONUŞTU MU?

Dedektif Hwang Jun-ho karakterini oynayan Wi Ha-Jun, karakterinin ikinci sezonda dönebileceğinin işaretlerini vermişti. İlk sezonu kayıp kardeşini arayarak geçiren Jun-Ho, distopik ‘Squid Game’ dünyasına kılık değiştirerek giriş yapmıştı. İlk sezonun finalinde kayıp kardeşinin oyunları yöneten kişi olduğunu öğrenen Jun-Ho, kardeşi tarafından vurulmuş ve uçurumdan düşmüştü. Deadline ile yaptığı röportajda karakterinin hala hayatta olmasını istediğini söyleyen Ha-Jun, “Ona ne olduğunu bilmek istiyorum. Karakterimin canlı olarak geri dönmesini, kardeşini bulmasını ve ona birçok soru yöneltmesini sitiyorum. Bir kardeş olarak ona içten sorular sorardım ama bir dedektif olarak ise oyunun arkasındaki sırları öğrenmek isterdim. Gerçekten Jun-ho’nun ikinci sezona canlı olarak dönmesini ve bu soruları araştırmasını istiyorum. Aynı zamanda abi-kardeş ilişkilerini de görmek istiyorum” dedi.

Ha-Jun’un röportajı tam olarak bir ikinci sezon doğrulaması olmasa da dizinin kadrosunun karakterlerine ne olduğunu bilmek istediğini öğrenmiş olduk! 212. Aynı şekilde senarist ve yönetmen Hwang Dong-hyuk ise Variety’e verdiği röportajda ‘Squid Game’ üzerinde çalışmanın çok zor olduğunu söylemişti. “Squid Game serisini yazmak normalden çok daha zordu. İlk iki bölümü yazmak ve sonra düzeltmek altı ayımı aldı. Daha sonra arkadaşlarıma danıştım ve tepkilerine göre bölümleri yeniden yazdım.” diyen Dong-hyuk’un ikinci sezonu en kısa sürede izlememiz için hemen çalışmaya başlaması gerekiyor!

Daha sonra The Hollywood Reporter’a konuşan Dong-hyuk, “İkinci sezonu bekleyen kocaman bir seyirci ile üzerimde çok büyük bir baskı var. Bu baskı sebebiyle, yeni bir sezon yapıp yapmamak konusunda tereddütlerim var. Buna pozitif olarak bakarsam, insanlar ilk sezonu çok sevdi ve ikinci sezonda da aynı beklentilere sahipler. Dünyanın her yerinde fikirlerini sunan insanlar var. Dünyanın dört bir yanından fikirlerden esinlenerek yeni bir sezon yazabilirim” dedi. Şu sıralar ‘KO Club’ adlı bir film üzerinde çalışan Dong-hyuk’un ‘Squid Game’ serisinin ikinci sezonunu yazması için biraz daha zamana ihtiyacı var.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen