Cts. Nis 20th, 2024
  • Altın fiyatları, Cuma günü Amerika seansının erken saatlerinde yükseldi.
  • 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirisi, kasvetli istihdam raporunun ardından tüm günlük kazançlarını sildi.
  • Analist Eren Şengezer’e göre, altın fiyatları için ilk direnç, 1.787 dolar öncesinde 1.780 dolar seviyesinde yer alıyor. 

Altın fiyatları hangi verilerden etkilendi?

15 günün en yüksek seviyesi olan 1.781 dolara kadar etkileyici bir yükselişin ardından XAU/USD paritesi çekişini kaybetti ve günlük kazançlarının çoğunu eritti. Basın zamanında, altın günlük bazda neredeyse değişmeden 1.757 dolar seviyesindeydi. Eylül ayı işgücü piyasasına yönelik ilk piyasa tepkisi, ABD Hazine tahvil getirilerinin düşmesine neden oldu ve doların talep bulmasını zorlaştırdı. Bununla birlikte, referans 10 yıllık ABD T-tahvil getirisi keskin bir U dönüşü sahneledi ve %1,605’te birkaç ayın en yüksek seviyelerini yenileyerek XAU/USD’yi rotasını tersine çevirmeye zorladı. 

Bu arada, ABD Dolar Endeksi küçük kayıplar kaydetti, ancak 94.00 üzerinde tutunmayı başardı.  Günün çoğunu 1.760 dolar civarında geçirdikten sonra, XAU/USD paritesi Amerika seansının erken saatlerinde yükseliş ivmesi kazandı ve en son, günlük %1.3 artışla 22 Eylül’den bu yana en yüksek seviye olan 1.778 dolar seviyesinde işlem görüyordu. Ağustos ayındaki hayal kırıklığı oluşturan istihdam raporunun ardından, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından Cuma günü yayınlanan veriler, işgücü piyasasının Eylül ayında toparlanmakta zorlandığını gösterdi. Tarım Dışı İstihdam (NFP) 194.000 arttı ve piyasanın 500.000 beklentisini açık farkla kaçırdı. 

FXStreet Analisti: Yohay Elam kısa vadede doların düşmesi için yer var!

Yayının temel ayrıntıları, Ağustos baskısının 235.000’den 366.000’e revize edildiğini ve İşsizlik Oranının %4.8’e düştüğünü gösterse de dolar rakiplerine karşı dirençli kalmakta zorlandı. Yenilenen USD zayıflığına ek olarak, ABD T-tahvil getirilerinde görülen keskin U dönüşü de XAU/USD’yi destekledi. 

Günün erken saatlerinde %1,6 ile Haziran başından bu yana en güçlü seviyesine yükselen gösterge 10 yıllık ABD T-tahvil getirisi şu anda %1,573 ile yatay seyrediyor. FXStreet Analisti Yohay Elam, NFP verileri hakkında “Fed’in fikrini değiştirme çıtası yüksek. Bankanın daha az dolar basma şansı yüksek olmasına rağmen, kısa vadede doların düşmesi için yer var.” dedi.

Altın şimdi hangi seviyeleri görebilir?

Dört saatlik grafikte Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesi, aşırı alım bölgesinde kapanıyor ve paritenin teknik bir düzeltme yapmadan önce yukarı itmekte zorlanabileceğini gösteriyor. Altın fiyatları için 1.770 dolardaki eski statik direnç, analiste göre şimdi ilk teknik destek olarak hizalanıyor. 

XAU/USD’nin bu seviyenin üzerinde kalması durumunda analiste göre, 1.787 doları (22 Eylül’ün en yüksek seviyesi) hedeflemeden önce 200 dönemlik SMA’yı 1.780 dolardan temizlemesi gerekecek. Öte yandan analiste göre, 1.770 doların altında bir günlük kapanış, satıcıları çekebilir. Bu seviyenin altında analiste göre, altın fiyatları için 1.755 dolar (100 dönemlik SMA), 1.745 dolar (statik seviye) öncesinde bir sonraki destek olarak görülebilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen