Per. Nis 25th, 2024

Bitcoin fiyatı, satın alma baskısındaki son artıştan sonra kendisini bir düzeltme için konumlandırdı. Analist Akash Girimath teknik açıdan fiyat artışını anlamlı bulsa da, yükseliş trendi oranının vadeli ETF’nin onaylanmasıyla değişebileceğini söylüyor. Analist göre Bitcoin fiyatında bazı teknik seviyeler belirleyici olacak…

Düzenleme, benimseme sürecini yakalıyor

2021’de Bitcoin’in benimsenmesi yıldız oldu. El Salvador’da artan BTC kullanımından artan BTC ATM kurulumlarına kadar, Bitcoin’in geleceği parlak görünüyor. Benimseme bireysel yatırımcı ile başlasa da, kurumlar BTC’ye ikinci kez bakmaya başladı. JPMorgan tarafından 7 Ekim’de müşterilerine paylaşılan bir not, bu kurumların BTC’ye altın yerine enflasyona karşı bir korunma olarak baktığını ortaya koydu.

Bitcoin’e böylesine artan bir ilgiyle, büyük yatırımcıların BTC’yi gerçekten tutmadan maruz kalmalarına izin vereceği düşünüldüğünde, bir Bitcoin ETF’nin onayı mantıklıdır. Ayrıca bir Bloomberg analistlerine göre, SEC’in Ekim ayında vadeli bir Bitcoin ETF’sini onaylaması için %75 şansı var. Eğer doğruysa, analistlere göre 4. çeyrekte bir boğa koşusunu tetikleyebilir ve ekosistemin 19 Mayıs kazasından sonra toparlanmasını sağlayabilir. Ancak bazı balinalar beklemek ya da yarışta geride kalmak istemeyebilirler.

Analistler Bitcoin için neler söyledi?

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, bir yatırımcının (yatırımcıların) “sadece 5 dakikada piyasa emirleri yoluyla 1,6 milyar dolar değerinde BTC” satın aldığını tweetledi. Popüler analist Alex Kruger, kripto para piyasalarının ETF beklentisi nedeniyle yükseliş eğiliminde olduğunu öne sürdü.

ABD Adalet Bakanlığı kripto para polislerinin görevlendirildiğini duyurdu!

Yüksek ilginin olduğu yerde düzenleme vardır. Benzer şekilde, Bitcoin ve kripto yatırımlarındaki son artış nedeniyle, ABD Adalet Bakanlığı kısa süre önce Ulusal Kripto Para Birimi Uygulama Ekibi olarak adlandırılan kripto para birimi polislerinin başladığını duyurdu. Bu konuyu detaylandıran Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, şunları söyledi:

Kripto para borsaları geleceğin bankaları olmak istiyor. İnsanların bu sistemleri kullanırken kendilerine güvenebileceklerinden emin olmalıyız ve onları ele geçirebilecek kötüye kullanımın kökünü kazımaya hazır olduğumuzdan emin olmalıyız.

Bitcoin on-chain analizleri

Bitcoin fiyatı, 29 Eylül’den 6 Ekim’e kadar 40.750 dolardan 55.800 dolara çıkarken yüzde 37 arttı. BTC günlük grafikte %70,5 Fibonacci geri çekilme seviyesinin üzerinde 54,182 dolardan kapansa da, analiste göre aşağıdaki günlük mum grafiği bunun altında kapanarak yatırımcıların kâr elde ettiğini gösteriyor.

MRI indikatörü de bu mum çubuğunda kırmızı bir “bir” satış sinyali vererek rallinin aşırı uzatıldığını ve bir ila dört mum düzeltmesinin muhtemel olduğunu gösteriyor. Analiste göre yatırımcılar, bu düzeltmenin 50.000 dolarlık psikolojik destek seviyesini yeniden test etmesini bekleyebilir; Bu bariyerin kırılması, Bitcoin’i 43.716 dolar ile 48.834 dolar arasında değişen talep bölgesine indirecektir.

Bu alanda bir sıçrama, muhtemelen piyasaların sıfırlanmasına neden olacak ve alıcıların BTC’yi indirimli olarak almasına izin verecektir. Piyasa katılımcıları, yeniden alevlenen boğa rallisinin 50.000 doları aşmasını ve %79 Fibonacci düzelme seviyesinde 57.269 dolarda ve sonunda 60.000 dolar psikolojik seviyesinde bir koşu yapmasını bekleyebilirler. Analiste göre bu seviyelerin üzerinde belirleyici bir kapanış, BTC’yi ATH seviyesi 64.895 dolara ve ardından yeni seviyelerine zorlayabilir.

Kısa vadeli düzeltmeyi desteklemek, %25,21 civarında seyreden 365 günlük Piyasa Değerinden Gerçekleşen Değere (MVRV) modelidir. Bu on-chain metrik, geçen yılın BTC satın alan yatırımcıların ortalama kar/zararını hesaplamak için kullanılır. Bu nedenle, BTC ağı, BTC satın alan alıcıların %25’inin karda olduğunu ve bu alıcıların kar elde etmesi durumunda satış riskini artırdığını gösteriyor.

Bitcoin için uzun vadeli yükseliş görünümünü ortaya çıkarmak, artan günlük aktif adreslerdir. İlginç bir şekilde, BTC’nin fiyatı 7 Eylül’den bu yana daha düşük zirveler oluşturdu, ancak aktif adresler daha yüksek zirveler yarattı. Bu çatallanma, yükseliş sapması olarak adlandırılır ve Bitcoin Blockchain ile etkileşime giren yatırımcılar arasındaki ilginin arttığını gösterir.

Ek olarak, Balina Oranı metriği 0,43’e düştü, bu da uzun vadeli görünümün önemli bir satış riski olmaksızın yükselişe geçtiğini gösteriyor. CryptoQuant, bu on-chain modeli, tüm borsalar için ilk 10 girişin toplam girişlere göreli boyutu olarak tanımlar. Artan bir Balina Oranı, balinaların varlıklarını kâr elde etmek isteyen borsalara yatırdığını gösteriyor. Bu nedenle, son düşüş yükseliş görünümüne işaret ediyor .

Bitcoin fiyatı için işler iyi görünürken, 43.716 dolar ile 48.834 dolar arasında değişen talep bölgesinin kırılması kötü bir gelişme olacaktır. Bununla birlikte, %50 Fibonacci geri çekilme seviyesinin 46.738 dolardan altında kesin bir kapanış, analiste göre daha bir LH oluşturacak ve yükselişi geçersiz kılacaktır/geciktirecektir. Bu durumda BTC, bir boğa rallisinde başka bir darbe almadan önce muhtemelen 44.893 dolarlık dayanağı tekrar ziyaret edebilir.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen